Ölüm Yadigarları Filmi En İyi Kitap Uyarlamaları Arasında

harry-potter-ve-olum-yadigarlari

Total Film’in hazırladığı en iyi 50 Kitaptan Uyarlanan Filmler listesinde bakın kim kendine yer bulmuş; Harry Potter Ölüm Yadigarları listenin 33. sırasında!

Ölüm Yadigarları beyaz perdede iki bölüm olarak yayınlansa da, tek bir uyarlama olarak düşünülmüş ve filmin hayranlarını mest etmesi, listeye girmesi için yeterli olmuş gibi görünüyor. Ayrıca, kitap ve film arasındaki en büyük değişikliğin, Ölüm Yadigarları: Bölüm 1’de yer alan Harry ve Hermione’nin dans ettiği sahne olduğunu da bildiriyorlar.

Ölüm Yadigarları filmi, böylelikle bizim jenerasyonun en kült sayılabilecek ve listenin tepesinde yer alan filmlerin arasında yer alıyor; Jurassic Park, Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption), Cinnet (The Shining) gibi. Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange)’ın da rol aldığı Dövüş Kulübü ( Fight Club )’de listede kendine 8. sırada ve birçok Harry Potter oyuncusunun bulunduğu Aşk ve Yaşam ( Sense and Sensibility ) filmi ise listede 30. sırada yer alıyor.

Peki ya siz ne düşünüyorsunuz? Ölüm Yadigarları listenin daha üst sıralarında olmayı hak ediyor mu? Ya da serinin diğer filmleri mi hak ediyordu?

⁠⁠⁠Evapsie!
2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir