Harry Potter Filmindeki Cincüceyi Canlandıran Paul Grant Hayatını Kaybetti

Paul Grant Harry Potter Cincüce

Paul Grant 56 yaşında hayata veda etti. Aktör, Harry Potter ve Felsefe Taşı filmindeki cincüce rolü ve Yıldız Savaşları: Bölüm VI – Jedi’ın Dönüşü’nde Ewok karakteriyle tanınıyordu.

Britanyalı aktör Paul Grant’ın yaşamını yitirdiği ailesi tarafından doğrulandı. Özellikle Yıldız Savaşları serisinden Jedi’ın Dönüşü filminde Mark Hamill ve Harrison Ford ile beraber beyaz perdede yer aldığı yapımla adından söz ettiren aktör, geçen perşembe günü Londra’daki King’s Cross İstasyonu’nun dışında yere yığılmış halde bulunmuştu.

2001 tarihli Harry Potter ve Felsefe Taşı filminde cincüce olarak da rol alan Paul Grant üç çocuk babasıydı. Oyuncu, hastaneye kaldırıldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi o günden beri yaşam destek ünitesine bağlı olan Grant’a 19 Mart Pazar günü veda etti ve yaşam destek makinesi kapatıldı.

Aktörün 28 yaşındaki kızı Sophia Jayne Grant, bu haberi “harap olarak” karşıladığını söylerken babasına da saygılarını sundu.

Paul Grant Ölüm

Paul Grant Harry Potter’da Cincüce Rolünü Canlandırmıştı

Sophia Jayne, The Sun’a verdiği demeçte, “O zaman herkesin yüzüne bir gülümseme kondurur ve onları kahkahalara boğardı. Babacığım seni çok seviyorum, huzurla uyu,” ifadelerini kullandı.

Grant’ın 64 yaşındaki kız arkadaşı Maria Dwyer da partnerine saygılarını, “Paul hayatımın aşkıydı. Tanıdığım en komik adamdı. Hayatımı tamamladı. Hayat onsuz asla eskisi gibi olamayacak,” şeklinde sundu.

Paul Grant Harry Potter Aktör

Star Wars’ta isimsiz bir Ewok rolünün yanı sıra, David Bowie ile beraber Labirent, Tom Cruise ile birlikte Legend ve hatta Harry Potter evreninden Warwick Davis ile birlikte Willow gibi ikonik filmlerde rol almıştı.

Aktör 2014 yılından beri alkol ve uyuşturucu nedeniyle zor zamanlar geçirmeye başlamış ve eşinden ayrılmıştı.

Aktörün üvey kızı Stacey, ölümün ardından oyuncunun cenaze töreni için bir bağış toplama sayfası kurdu. Stacey, “Paul aramızdan ayrıldığı için bu sayfayı açıyorum. Ona isteyebileceği en iyi uğurlamayı yapmak istiyorum,” ifadesini kullandı.

Oyuncu hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşabilir, daha fazla Harry Potter içeriği için bizleri sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

Kaynak: OK!, Kayıp Rıhtım

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir