Ralph Fiennes: “Voldemort’u Yeniden Oynamak İsterdim”

lord voldemort potter 5

Fantastik Canavarlar filmleri geldikçe Harry Potter dünyasında daha önce tanıdığımız kahramanları da görme ihtimalimiz artıyor. Karanlık Lord Voldemort da bu isimler arasında. The Leakly Cauldron‘ın, Voldemort’u canlandıran Ralph Fiennes ile yaptığı söyleşi de bu konu hakkında!

Şu anlık var olan filmlerden bu karakterlerin (Nicolas Flamel, Rosier, Lestrange, McGonagall vb.) hikayedeki tam yerini bilmesek de ileriki filmlerde açıklığa kavuşacağını umut ediyoruz. Grindelwald’ın Suçları ile işlevsizliği olan karakterlerle (Rosier) birlikte zaman çizelgesine oturmayan karakterler (McGonagall) de var. Tarih ilerledikçe ise bazı hayranlar Potter evreninden daha büyük isimlerin de bu listeye katılıp katılmayacağını merak etmiş. İşte The Leakly Cauldron da Voldemort’un oynayan Ralph Fiennes’in yakın zamandaki bir röportajını ele alarak aşağıdaki haberi hazırlamış:

Ralph Fiennes başka bir ikonik figür olan Volemort’u geri getirmeye razı olduğunu söyledi. We Got This Covered sitesine göre Fiennes, yakın zamanda BBC programı Newsnight’ta yer aldı ve rolü tekrar oynamak konusu açıldığında şöyle cevapladı:

“Benzer şeyler de var öyle değil mi? Fantastik Canavarlar falan.”

Bu şaşırtıcı açıklamayı şöyle söyleyerek sürdürdü:

Voldemort’a karşı bir düşkünlüğüm var. Bu yüzden Voldemort’un geri geldiği bir dünya olursa onu canlandırmak konusunda çok sahiplenici olurdum.”

Akla gelen ilk soru; ikinci bir dirilmenin Rowling’in kurduğu zaman çizgisine göre mümkün olup olmadığı –ve bilinen detaylara yakından bakıldığında evet bu mümkün!

Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar, Tom Riddle’ın doğduğu tarih olan 1926’da geçiyor. İkinci film ise 1927’de. Fakat biz biliyoruz ki Grindelwald ile Dumbledore arasındaki düello 1945’e kadar yaşanmıyor. Yani ilk iki film, hikayeyi kurmak adına birbirine yakın zamanda geçse de bu, geriye kalan üç filmde Rowling’in tamamlaması gereken çok alan bırakıyor ayrıca bu, anlatılması gereken uzun bir süre de demek.

Riddle, Hogwarts’a 1938’de başlıyor ve 1945’in baharında mezun oluyor. Eğer Rowling büyük resmi bu şekilde çizmek istiyorsa bu, olayların üst üste binmesi için yeterli alan bırakıyor.

Peki hikaye mantığında bu nasıl mantıklı olurdu?

Geleceği görebilen biri olduğundan Grindelwald’ın, sonraki karanlık büyücünün ortaya çıkmasıyla ilgili öngörüleri olabilir. Bu öngörüler Mürver Asa ya da Nagini ile ilgili bile olabilir. Riddle, eninden sonunda asayı ele geçireceğinden ve bir noktada Nagini’yi zorla ya da ikna ile hizmetine alıp kara büyüyle kendi ruhundan bir parçayı ona aktaracağından dolayı Grindelwald’ın bu büyülü nesnelerle alakalı gelecek kesitleri görmesi olasılık dışı değil.

nagini

Rolü Fiennes’ın kendisinin oynayıp oynayamayacağına gelirsek bu, hem hikayeye hem de film yapımcılarının teknolojisine bağlı. Eğer öngörüler, gelecekteki Tom Riddle’ı yansıtırsa rolü yeniden Fiennes’ın oynaması neredeyse kusursuz olur. Fakat eğer görüler –hatta yüz yüze karşılaşmalar- genç Riddle çevresinde dönerse Fiennes’ın dijital gençleşmeye uğraması gerekir.

Aslında fantastik canavarlar ile ilgili olması gereken filmlerin nasıl Voldemort’a kadar geldiği başlı başına bir tartışma konusu zaten ve tabi ki Rowling’in altından çıkabileceği bir iş. Sonuçta seriye sonradan ekleme yapmaktan oldukça hoşlanıyor gibi.

Peki Voldemort’un da bu filmlerde yer alması hakkındaki sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi esirgemeyin!