Resimli “Harry Potter ve Felsefe Taşı” Kitabının Kindle Versiyonu Geliyor!

felsefe tasi resimli ozel

Jim Kay tarafından görüntüleri yeniden tasarlanan Harry Potter ve Felsefe Taşı hayata döndü. Kindle, bildiğiniz üzere bir e-kitap okuma aracı ve birçok kişi tarafından kullanılıyor. Harry Potter kitapları da tek tek Kindle’da yeniden tasarlanarak yerini bulacak gibi görünüyor. Gelin ayrıntılara beraber bakalım!

Bir ilk olarak, Jim Kay‘in tamamen tasarladığı Harry Potter ve Felsefe Taşı versiyonu dijital olarak Amazon Kindle üzerinden erişilebilir olacak. İlk bakışta bir Gringotts cincücesinin sıkı bir şekilde çalıştığını görüyoruz. Hareketli ön kapakta ise, gerçekten de uçan bir baykuş ve Hogwarts Ekspresi’nden tütüp havada yüzen dumanları görebiliriz.

Comp 1 lowcompression

Harry Potter kitaplarındaki gazetelerde hareketli resimler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden de bu tarz bir büyücü tecrübesi yaşamamız haklı olurdu. Ve şimdi, Kindle in Motion teknolojisi kullanılarak, Felsefe Taşı‘nın görselli sayfaları birçok yönde hareket ediyor.

Goblin 1

 

Hareketli kitapta görebileceğimiz diğer şeylerden bazıları ise, birden fazla sayfaya yayılmış olan  canlı Diagon Alley, Draco Malfoy‘un hareketli portresi ve troller için elverişli bir rehber.

Hareketli görüntülerin yanında, okuyucular kendi okuma tecrübelerini geliştirebilir. Font boyutunu değiştirebilirler. Yazılar, animasyon ve görüntülerin etrafında büyülü bir şekilde uçarak yeni fonta kendilerini ayarlıyorlar. Ve ayrıca animasyonları istedikleri gibi kapayıp açabilirler.

Felsefe Taşı resimli özel baskısı 2015 yılında yayımlanmıştı, ödüllü tasarımcı Jim Kay’in gözünden ikonik Harry Potter anları tekrar hayal edilmişti. Şimdiye kadar, Jim Kay ayrıca Harry Potter ve Sırlar Odası  ve Ekim’de yayımlanacak olan Harry Potter ve Azkaban Tutsağı kitaplarında çalıştı.

Kindle in Motion özelliği Fire tabletlerinde bulunuyor, ayrıca iOS ve Android’deki ücretsiz Kindle uygulamasında da mevcut. Felsefe Taşı kitabı ise 5 Eylül‘de İngilizce olarak satışa çıkarılacak.

Sizler bu yeniden tasarlanmış kitap hakkında neler düşünüyorsunuz? Acaba Türkçe versiyonu da bizimle olur mu? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Jim Kay Philosophers Stone

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir