Rowling’in Michael Jackson’ın “Harry Potter Müzikali” Fikrini Reddettiğini Biliyor muydunuz?

michael-jackson-jk-rowling

Michael Jackson’ın, Harry Potter serisini bir müzikale dönüştürme fikrini, J.K. Rowling’in projeye güvenmemesi sebebiyle reddettiğini biliyor muydunuz?

Rowling, Oprah Winfrey’e verdiği röportajda, “Michael Jackson bir müzikal fikri ile geldi ve birçok konu hakkında hayır dedim,” şeklinde konuşmuştu ve eklemişti: “Kitapları seviyorum, filmleri de öyle ve Harry Potter dünyası ile çevremde olmasını sevdiğim başka şeyler de var. Bunları yaptım çünkü gerçekten iyi olacaklarını biliyordum.”

Oprah ile yaptığı konuşma sırasında, Rowling daha fazla Harry Potter kitabı olabileceğinin ipuçlarını da vermişti. Ayrıca, Ölüm Yadigarları’nın son kısmını tamamladığında kontrolsüz bir şekilde ağladığını da itiraf etmişti. Rowling’den dinliyoruz:

“Sekizinci, dokuzuncu hatta onuncu kitabı bile yazabilirdim. Yazmayacağım demiyorum ancak sadece yazmayabilirim çünkü hikayeyi tamamlamış hissediyorum ama bir gün belki… Kim bilebilir?”

Metro’da yayınlanan bu söyleşi 2010 yılına ait. Henüz Ölüm Yadigarları Bölüm 2 vizyona girmemiş, Lanetli Çocuk ya da Fantastik Canavarlar‘a dair ortada hiçbir şey yok. Michael Jackson artık aramızda olmayabilir, fakat Rowling’in “yapmam” deyip de yaptığı onca projeyi düşünerek, olası bir Harry Potter müzikalinin hayallerini kursak; yanlış mı yapmış oluruz?

Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Site Yorumları
3 Yorum