Spotify Açıkladı: Harry Potter Serisinin Enleri

Spotify Açıkladı: Harry Potter Serisinin Enleri

Harry Potter ve Felsefe Taşı, 20 yıl önce vizyona girdi. Spotify da efsane film serisinin ilk bölümünün yirminci yıl dönümünü, temalı çalma listeleri ve podcast’lerle kutluyor!

Popüler dijital müzik ve podcast dinleme platformu Spotify, J.K. Rowling’in büyücü dünyasına adanmış efsane serinin başını çeken Harry Potter ve Felsefe Taşı filminin yirminci yıl dönümünü kutluyor. Film 2001 yılında gösterime girdiğinde, ilk haftasında 90 milyonun üzerinde bir hasılat elde etmişti. Yıl dönümünü kutlamak için Spotify da orijinal içerik temalı tüm listeyi paylaştı.

Kullanıcıların oluşturduğu çalma listelerindeki en popüler şarkıları içeren Hogwarts Binalarına adanmış listelerle başlıyoruz. En çok dinlenen sanatçılar arasında Slytherin ve Ravenclaw binası için Billie Eilish yer alırken, Gryffindor ve Hufflepuff listelerinin hakimi Harry Styles oluyor.

Aşağıda dünya genelinde dinlemelere göre her bir Hogwarts Binası için ilk üçe girmiş listeye hep birlikte göz atalım:

  • Gryffindor: Neon Trees – Everybody Talks, Fall Out Boy – Centuries ve Harry Styles – Kiwi
  • Slytherin: The Neighborhood – Daddy Issues, Billie Eilish – You Should See Me in a Crown ve Arctic Monkeys – Why’d You Only Call Me When You’re High?
  • Hufflepuff: Harry Styles – Golden, Coldplay – Yellow ve The Lumineers – Ophelia
  • Ravenclaw: The Neighborhood – Sweater Weather, Wallows – Are You Bored Yet? (ft. Clairo) ve Billie Eilish – Ocean Eyes

Spotify, dünya genelinde çalma listelerine en çok ilham veren binanın Slytherin olduğunu söylerken, Hufflepuff ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü ve dördüncü sırada ise sırasıyla Ravenclaw ve Gryffindor bulunmakta. Sürprizler de bununla kalmıyor: dijital yayın platformunda en popüler karakter, en geniş çalma listesinin kendisine atfedildiği Draco Malfoy olurken, ikinci sıra Harry Potter’ın oluyor. Üçüncü sırayı ise Fred Weasley ve Voldemort birlikte paylaşıyor.

Harry Potter Serisine Atfedilmiş Podcast’ler de Spotify Listesinde

Spotify Açıkladı: Harry Potter Serisinin Enleri

Son olarak, yayınlanan film müziklerine ek olarak, büyücü dünyasını daha iyi keşfetmek için platformda çeşitli tematik içeriklere de yer verilmekte. Bunların başında Harry Potter temalı podcast’ler geliyor. İşte en çok dinlenen 5 podcast:

  1. Potterless (Mike Schubert)
  2. Harry Potter and the Sacred Text
  3. Swish and Flick: A Harry Potter Podcast
  4. MuggleCast: the Harry Potter podcast
  5. PotterCast: The Harry Potter Podcast (since 2005)

Büyücülük Dünyası için etkinlikler belli ki bunlarla sınırlı kalmayacak. Özellikle oyuncuların bir araya geleceği özel bir bölümün HBO Max’te yayınlanacağı kesinlemişken, sonrasında olacaklar için de heyecanımızı dizginleyemiyoruz!

Sizler de serinin yirminci yıl dönümüne özel yaptıklarınızı yorumlarda bizlerle paylaşabilir ve Spofify’daki listelerin hangisini dinlediğinizi belirtebilirsiniz.

Kaynak: D1 Softball News

5 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir