Dünyaca Ünlü Çocuk Yazarı Gérard Moncomble’nin “Süper Kahraman” Kitabı Türkçede

Süper Kahraman - Gérard Moncomble

Gérard Moncomble imzasını taşıyan çocuk kitabı Süper Kahraman raflardaki yerini alıyor. Eser, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Türkçede daha önce Mamut Avcısı, Şövalye, Kovboy, Astronot, Korsanların Reisi ve Dalgıç kitaplarıyla tanınan çocuk edebiyatı yazarı Gérard Moncomble, dilimizdeki yolculuğuna devam ediyor.

1951 yılında Fransa’da doğan Gérard Moncomble; üniversite eğitimini sosyoloji, felsefe ve psikoloji alanları üzerine tamamladı. Bir süreliğine kuklacı olarak görev alan Moncomble; daha sonra “masalcı” kimliğiyle öne çıktı. 1985 yılından beri romanlar, çocuk kitapları, masallar, şiirler, çizgi romanlar, denemeler, tiyatro oyunları kaleme alan Moncomble; Fransa’nın önde gelen çocuk edebiyatı yazarları arasında anılıyor.

Orijinal adı Raoul Taffin Super-Héros olan Süper Kahraman romanı, kendi dilinde ilk defa 2017 senesinde yayımlandı. Eser, Süper Raul isimli bir çocuğun süper güçlerini keşfetme ve kötülüğe karşı mücadele etme hikâyesini konu alıyor.

Süper Kahraman – Gérard Moncomble | Arka Kapak Tanıtımı

Süper Kahraman - Gérard Moncomble

Süper Kahraman

Dünya tehlikede mi?

Uzaylılar yeryüzüne doğru mu yaklaşıyor?

Etyiyen bitkiler ne yapıyor?

Merak etmeyin her şey kontrol altında, Süper Raul süper güçlerini kullanarak insanlığı kurtaracak!

Gérard Moncomble’dan çok seveceğiniz eğlenceli bir hikâye daha!

Toplamda 32 sayfadan oluşan Süper Kahraman kitabının çevirmenliğini daha önce J.K. Rowling’in Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları ve Ickabog gibi kitaplarını da tercüme eden Hazel Bilgen üstleniyor. Resimli öykü formatındaki eserdeki illüstrasyonlar ise Frédéric Pillot imzasını taşıyor.

Gérard Moncomble’nin Süper Kahraman isimli kitabına dair görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takibe alabilirsiniz.

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir