J.K. Rowling’in Yeni Kitabı “Ickabog” Türkçe Olarak Yayımlandı

J.K. Rowling Yeni Ickabog

J.K. Rowling uzun bir aranın ardından kendi adıyla yayımladığı bir eserle karşımıza çıkıyor. Yazarın kaleme aldığı peri masalı Ickabog, Türkçe olarak raflarda. Eser, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

The Ickabog bahsi ilk olarak Koronavirüs pandemisi sırasında açıldı. Rowling, karantina sürecinde eski çalışmalarından birisini raftan indirdiğini duyurdu. Masalın her bölümü bir süre internette parça parça ücretsiz olarak yayımlandı. Bu kısımlara çocukların çizimleri de eşlik etti.

Ardından tüm bölümler bir araya getirildi ve sonunda kitaplaşma süreci başladı. YKY de Türkiye’de benzer bir format izleyerek kitabı önce dijital ortamda yayımladı, ardından çocuklardan gelecek çizimler için bir resim yarışması başlattı. Şimdi ise Ickabog’u kitap olarak okumak mümkün.

J.K. Rowling, toplamda 64 bölümden oluşan peri masalının bütün gelirlerini, Covid-19 pandemisinden etkilenen insanların yardımı için bağışlayacak.

J.K. Rowling – Ickabog | Arka Kapak Tanıtımı

J.K. Rowling Yeni Kitabı Ickabog

J.K. Rowling’den Yeni Hikâye: Ickabog

Etrafına dehşet saçan bir canavar ve her şeye rağmen umudunu asla kaybetmemek üzerine müthiş bir macera.

“İki at kadar büyük.
Gözleri ateş topu gibi parlıyor.
Uzun, jilet gibi keskin pençeleri var.
Ickabog geliyor…”

Bir zamanlar Kornukopya Krallığı dünyanın en mutlu yeriydi. Bir sürü altını, hayal edebileceğiniz en zarif bıyıklara sahip bir kralı ve yediğinde insanı mutluluktan dans ettirecek kadar nefis yiyecekler sunan kasapları, pastacıları ve peynircileri vardı.

Her şey mükemmeldi – tabii efsaneye göre korkunç canavar Ickabog’a ev sahipliği yapan Kuzey’deki çamurlu ve sisli Bataklık Diyarı dışında. Ickabog’un çocukları terbiye etmek için onları korkutmak amacıyla anlatılan bir efsaneden başka bir şey olmadığını aklı başındaki herkes bilirdi. Fakat efsanelerin tuhaf bir yanı vardır, bazen kendi kendilerine can bulurlar.

Bir efsane çok sevilen bir kralı tahtından edebilir mi? Bir zamanlar refah içindeki bir ülkeye diz çöktürebilir mi? Peki bir efsane iki cesur çocuğu hiç istemedikleri, hatta akıllarının ucundan dahi geçmeyen bir maceraya sürükleyebilir mi?

Cesur olduğunuzu düşünüyorsanız eğer, bu kitabın sayfalarını çevirin; gerçeğin, umudun ve arkadaşlığın gücünün her şeyin üstesinden gelebileceğine dair, yaşayan en iyi hikâyecilerden birinin kaleminden yepyeni, nefes kesen bir masal keşfedeceksiniz.

Yapı Kredi Yayınları “Ickabog” hikâyesini Türkçe dilinde 1 Eylül 2020 ve 16 Ekim 2020 tarihleri arasında bölümler halinde http://www.ykykultur.com.tr/ickaboghikaye adlı internet sitesinde yayımladı.

Hikâyenin internet sitesi üzerinden yayımlandığı süre boyunca anne ve babalar, hikayeyi okuyan çocuklarının çizdiği resimleri Yapı Kredi Yayınları’nın düzenlediği resim yarışmasına gönderdi. Ickabog Resim Yarışması 23 Ekim 2020 tarihinde sona erdi ve yarışmanın sonucunda 7-9 ve 10-13 yaşlarındaki katılımcıların resimleri arasından 34 tanesi seçildi.

Yapı Kredi Yayınları “Ickabog”un Türkçe baskısını Türkiye’den yapılan yüzlerce başvuru arasından seçilen bu 34 resimle yayımladı. J.K. Rowling’in zamansız kitabı Türkiye’den genç sanatçıların özgün resimleriyle okurla buluşuyor.

Yapı Kredi Yayınları’nın düzenlediği “Ickabog” Resim Yarışması’nı kazanan çocukların resimleriyle…

Türkçe çevirisinin Hazel Bilgen tarafından üstlenildiği eser toplamda 284 sayfadan oluşuyor. Kitabın editörlüğü ise Darmin Hadzibegoviç’e ait.

Harry Potter serisinin yazarını, yeni bir kitap ile görmek son derece heyecan verici. Rowling, Potter serisi sonrasında Ozan Beedle’ın Hikâyeleri, Çağlar Boyu Quidditch, Fantastik Canavarlar filmleri ve Robert Galbraith takma adıyla yazdığı Cormoran Strike kitapları ile karşımıza çıkmıştı.

Peki siz Ickabog’u okuma fırsatı buldunuz mu? Eser hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

⁠⁠⁠Evapsie!
3 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir