Türkiye’nin İlk Harry Potter Kafesi Trabzon’da Açıldı!

harry poter kafe trabzon3

Bu sefer gurur duyma sırası bizde! Türkiye’nin ilk, dünyanınsa İngiltere’den sonra ikinci Harry Potter konseptli kafesi Trabzon’da açıldı!

Dünyada ikinci olmasıyla global anlamda da dikkatleri üzerine çeken kafenin sahiplerinden Burak Kardaş, “Filmin dışında herhangi bir tasarıma yer vermedik. Kafemizdeki birçok objeyi kendimiz yaptık,” açıklamasını yaptı.

harry poter kafe trabzon7

İzlenme rekorları kıran ve yayımlandığı yıllardan bugüne milyonlarca okuru bulunan Harry Potter serisinden ilham alınan kafe, İngiltere’den sonra ikinci Harry Potter temalı kafe olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde tarihi bir binada açılan kafe, konseptiyle konuklarını adeta büyülüyor. Filmde Harry Potter’in giydiği pelerinin ve sihir yapmak için kullandığı asanın benzerinin de bulunduğu kafede filme dair birçok obje bulunuyor.

harry poter kafe trabzon5

Kafenin Harry Potter temalı açılması fikriyle yola çıkan ve kafe sahiplerinden olan Burak Kardaş, ilkokuldan beri bir Potterhead olduğunu belirterek şu açıklamalara yer verdi:

“Bu fantastik dünyayı hayranlarına ulaştırmak için böyle bir girişimde bulundum. Kafemiz kendi tasarımlarımızı barındırıyor. Filmin dışında herhangi bir tasarıma yer vermedik. Kafemizdeki birçok objeyi kendimiz yaptık. Mevcut hayat şartlarından dolayı doğru zamanın bugün olduğunu düşündük. Bu yüzden böyle bir girişimde bulunduk. Araştırmalarımız doğrultusunda Türkiye’de ilk olduğumuzu, dünyada ise ana kalesi olan İngiltere’den sonra ikinci olduğumuzu öğrendik. İlk filmde de olduğu gibi filmin baş kahramanı Harry’nin bu sihir dünyasıyla ilk buluştuğu yolculuğun kapısı olduğu için böyle bir isim koymayı düşündük.”

harry poter kafe trabzon6

Yakın zamanda kafenin bir mobil uygulamasının da çıkacağını ekleyen Kardaş sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Bu uygulamada Harry Potter filmindeki karakterlerin ürünlerinin satışları olacak, aynı zamanda etkinlikler düzenlenecek.”

harry poter kafe trabzon2

Açıkçası bu haber hepimizi heyecanlandırdı. Yolumuz Trabzon/Ortahisar’a düşerse mutlaka uğramayı düşünüyoruz! Siz ne dersiniz? Aranızda çoktan kafeye misafir olma şansına erişenler var mı?

harry poter kafe trabzon4

harry poter kafe trabzon8

harry poter kafe trabzon

Kaynak: İHA

Etiketler:

Forumdan Cevaplar!