Universal Orlando, Harry Potter Temalı İnteraktif Bir Yürüyüş Parkı Üzerinde mi Çalışıyor?

universal orlando

İlk önce Hogwarts’ı, sonra Gringotss’u yaptılar, peki sıradaki büyülü mekanımız neresi olacak?

Orlando Business Journal’a göre, Universal tarafından kayda geçmiş patenler bize bir ip ucu verebilir. Asalarınızı sıkı tutun gençler çünkü bu yeni bir yolculuğun anahtarı olabilir!

Patente göre bu yol, ziyaretçilerin ellerinde asalarıyla interaktif video oyunu misali deneyim yaşayabilecekleri bir yer:

 “Yürüyüşçüler karakterlerle ilişkili farklı asaları belirli anlarda puan toplamak, karşı takımla yarışmak ya da ortak bir görevi tamamlamak için kullanacaklar. Belirgin somutlaştırmaların olduğu yerlerde skor girdileri, asa hareketi gibi oyuncunun hareketlerini yakalayabilecek dış sensörler vasıtasıyla edilebilir ve skor karar algoritmasına girdi olacak şekilde hareket özellikleri sağlayabilir. Eğer asa hareketi belli bir büyüyle ilintiliyse bu, oyun için etkili bir büyüdür, oyuncunun skoru başarılı bir ‘Dondurma Büyüsü’nü ya da kayıtlı bir başka büyüyü işaret edecek şekilde güncellenebilir.”

Bu tür bir uygulamanın, Hogwarts, Sihir Bakanlığı ya da Gringotts gibi farklı mecralarda da büyü yapabilmemiz için büyük bir adım olacağı kesin bana kalırsa. Elbette böyle bir uygulamanın gerçekleşeceği garantisi henüz yok ancak umudumuzu kaybetmemiz için de bir sebep yok! Bekleyip göreceğiz artık.

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili? Yüksek ihtimalle uzaktan bakıp iç çekecekmişiz gibi duruyor ama yine de düşüncelerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir