Ünlü Oyuncu Rol Aldığı “Harry Potter” ve “Yüzüklerin Efendisi” Serilerini Eleştirdi

Ünlü Oyuncu Rol Aldığı "Harry Potter" ve "Yüzüklerin Efendisi" Serilerini Eleştirdi

Ünlü oyuncu Peter Mullan, rol aldığı fantastik seriler Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi’ni ağır şekilde eleştirdi. Kevin Spacey de bu eleştirilerden kaçamadı.

Bafta ödüllü İskoçyalı oyuncu Peter Mullan, kariyerinde Akademi Ödüllü filmlerden fanatik kitleye sahip fantastik serilere uzanan geniş bir yelpazede yer aldı. 2010 yapımı Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1’de acımasız Ölüm Yiyen Corban Yaxley’i canlandıran ve Amazon Prime Video’nun yeni dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nde Kral Durin III rolünü canlandırdı. Ancak son röportajında her iki seriye de ağır eleştirilerde bulundu.

J.K. Rowling’in eserlerinden uyarlanan Harry Potter ve J.R.R. Tolkien’in romanlarından beyaz perdeye aktarılan Yüzüklerin Efendisi, tüm dünyada milyonlarca hayranı bulunan devasa kitlelere hitap ediyor. Her iki serinin orijinal hikâyeleri on yılı aşkın süre önce bitmesine rağmen (bizim gibi) hayranların ilgisi azalmadan devam ediyor. Bu sebeple Yüzüklerin Efendisi önce üçleme olarak çekilen Hobbit serisiyle, şimdi de Güç Yüzükleri dizisiyle genişletildi. Harry Potter evreni de MAX’te hazırlanmakta olan yeni diziyle devam edecek.

“Harry Potter” ve “Yüzüklerin Efendisi” Serilerini Eleştiren Peter Mullan: “Biri Çete Gibi, Diğerini de Umursamıyorum”

Peter Mullan Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi Eleştiri

Fransa’daki Series Mania Festivali’nde konuşan Peter Mullan, Yüzüklerin Efendisi serisi hakkında şunu söyledi:

“Bu yapımlar dünyadaki tüm paraya sahipmiş gibi görünüyor ama her şey sonunda ‘Baba beni sev,’ ve ‘Elinden geleni yapacağım oğlum,’ noktasına geliyor. Her şey insanlar tarafından saçma sapan şekilde ciddiye alınan basit şeylere dayanıyor. Bunlar Çehov ya da Shakespeare değil. Bu ‘Yüzük’ çetesi gerçekten tuhaf.”

Oyuncu, Harry Potter’a karşı da aynı eleştiriyi yöneltti.

“Çocuklarım sette olabilsin diye rolü kabul ettim. Harry Potter umurumda değildi.”

Mullan ayrıca asa kullanımıyla ilgili eğitim almamasının kendisini şaşırttığını belirtti:

“Size sadece asayı veriyorlar. Bu işe yaramaz şeyi. Sanki bir çetedeymişim de bıçak tutuyormuşum gibi tutuyordum.”

Mullan Kevin Spacey’i de Eleştirdi

Ünlü Oyuncu Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi'ni Eleştirdi

Mullan festivalde yalnızca rol aldığı fantastik serileri eleştirmedi. Oyunculuk deneyimlerinden de bahseden Mullan, birlikte rol aldığı oyuncu Kevin Spacey’yi örnek göstererek bazı oyuncuların kendilerini ekranda izlemeyi çok sevdiğini söyledi.

“Oyunculuk, tıpkı oyun oynamak gibi eğlencelidir. Bir futbolcu gol attığı anı tekrar yaşayabilir ama gol atmak kadar zevkli olmaz. Oyunculuk da aynı şekilde. İstediğiniz kadar tekrar izleyebilirsiniz. Kevin Spacey kendini bütün gün izlerdi. Asla durmazdı. O adam tam bir pislik.

“Bir sahneyi bitirir bitirmez monitöre koşup çekimi izlerdi. ‘Kes’ komutu bile verilmeden koşardı. Sahtekarlığın işe yarayıp yaramadığını kontrol ettiğini fark etmem biraz zaman aldı. Her şeyi sahteydi. Sahtekar olduğu için sahte karakterleri oynayabilirdi.”

Aktör ayrıca Kevin Spacey’den hiç hoşlanmadığını ve berbat bir insan olduğunu da sözlerine ekledi.

Peter Mullan’ın Harry Potter serisinden ziyade seti eleştirmesi ya da seriyi önemsiz bir işmiş gibi görmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Harry Potter dünyası hakkında daha fazla haber için sitemizi Google News’ten takibe almayı unutmayın!

Kaynak: CBR

9 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir