Winnie the Pooh, “Harry Potter”dan Daha Çok Seviliyor!

Winnie The Pooh

Birleşik Krallık’ta en sevilen kitap karakterini seçmek için yapılan ankette birinci gelen karakter Ayı Winnie oldu. Harry Potter ise kendisine ikinci sırada yer bulabildi. Görünüşe göre konu insanları beğenilerine geldiğinde sihir yapabilseniz bile değiştiremeyeceğiniz bazı şeyler olabiliyor!

Sarı renkli, yusyuvarlak, hafif peltek ve oldukça iyi niyetli bir ayıcık nasıl olur da sihir dünyasının kahramanı, Sağ Kalan Çocuk’un pabucunu dama atar? Birleşik Krallık’ta yaşayan 1,200 kişi bu sorunun cevabını biliyormuş gibi görünüyor. Çünkü kendilerine en sevdikleri çocuk kitabı karakteri sorulduğunda Ayı Winnie‘yi birinci sıraya, Harry Potter‘ı da ikinci sıraya oturtmaya onlar karar vermişler.

The Guardian‘ın haberine göre içinde Hobbit‘in ana kahramanı Bilbo Baggins‘i de barındıran ankette üçüncü sırayı ise Enid Blyton tarafından yazılan Afacan Beşler serisinin kahramanı George almış. Oy verenlere göre en sevdikleri kahramanda bulunan en baskın özellik %45 oranında “maceracı bir ruh” olarak gösteriliyor -ki bu Winnie’den çok Harry’e uygun. %37 oranında öne çıkan diğer özellik ise karakterin okurlarına “farklı olmayı” öğretmesi ve %33 ile de karakterin “iyi bir arkadaş” gibi hissettirmesi. Tamam burada biraz haklı olabilirler. Winnie’den muhteşem bir arkadaş olacağını kimse inkar edemez sanıyoruz.

Winnie The Pooh2

Anketi düzenleyen Reading Agency yetkililerinden Sue Wilkinson, bu işi, “hangi karakterlerin zaman karşısında dayanıp, jenerasyonlar boyunca favori olarak kaldığını” merak ettikleri için yaptıklarını söylüyor. Harry Potter ankete katılan 16-24 yaş arası kişilerin %48’i tarafından favori olarak gösterilirken, 50 yaş üzerinde bu oran %3’e kadar düşüyor. Elbette Harry Potter ile büyüyen nesle oranla daha sonraki yaşlarda seriyi okuyup bugün 50 yaş üzerinde yer alan okurların beğeni oranlarının aynı olmaması normal. Geleceğin 50’likleri arasında ise eminiz ki çok daha yüksek oranda Harry Potter hayranı bulunacak.

Popülerlik sırasına göre oylanan ilk on karakter ise şu şekilde:

  1. Ayı Winnie
  2. Harry Potter
  3. George, Afacan Beşler
  4. Bilbo Baggins, The Hobbit
  5. Matilda
  6. Lucy, Aslan, Cadı ve Dolap
  7. Şapkalı Kedi
  8. Spot the Dog
  9.  Minik Örümcek Şarlot
  10. Tracey Beaker

Siz ne dersiniz? Birleşik Krallık’taki bu anket, ne kadar doğru sonuçlar sunmuş olabilir? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

winnie-the-pooh3

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir