Liste

İlk Yılınızda Hogwarts’ta Hayatta Kalmak Gerçekten Zor: İşte Sizler için 8 Maddelik Bir Rehber!

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’na başlamak herhangi bir Muggle okuluna başlamaktan biraz daha farklıdır. Elbette, yeni bir okul üniforması ve yepyeni derslerle mücadele etmek her zaman biraz endişe verici olabilir. Ancak hiçbir şey, beklenmedik anlarda size türlü şeyler fırlatan hortlaklarla kıyaslanamaz!

Bu endişe ve heyecanınıza yol gösterip size Hogwarts’taki ilk yılınızı sağ sağlim tamamlamanıza yol gösterecek bu rehberi sizler için çevirdik.

İşte Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda Hayatta Kalmak için Yapmanız Gerekenler

1. Seçmen Şapka ile Tartışmaya Girin

Hogwarts’taki ilk görevlerinden biri Hogwarts binana (ki bunu daha önce yapmadıysanız bu linke tıklayarak yapabilirsiniz) seçilmek, ancak bu bir kararın olmadan orada sadece oturacağınız anlamına da gelmiyor. Harry’nin deneyimi sırasında, Seçmen Şapka (kendisi kafanızın içinde sizinle iletişim kurabiliyor) ile Gryffindor mu yoksa Slytherin’de mi olacağına dair tam bir çatışma yaşamıştı. Başkaları da bunu denemeli! Sonuçta hayatınızın gelecek yedi yılı büyük ölçüde buna bağlı.

Aslında, Seçmen Şapka’nın kendisini kendi iç çatışması ile oyaladığı zamanlar da olur. Bu fenomene “Kafa oyalama” denir. Bu anlarda Seçmen Şapka’nın bir öğrencinin binasına karar vermesi beş dakikadan fazla sürebilir. Hem Hermione hem de Neville, şapkanın bu kararsızlığı nedeniyle neredeyse Gryffindor dışında kalacaklardı.

2. Parolanızı Hatırlayın (ya da Genel Olarak Ortak Salonu Nasıl Gireceğinizi)

Hogwarts binanıza karar verilmesiyle ilgili ufak konu hallolduğunda, ortak salonuna nasıl girileceğini bilmeniz önemli. Her birinin kendine özel kuralları var. Gryffindorlar ve Slytherinler için, basit bir şifre ihtiyacınız olan tek şeyken, Hufflepufflar’ın ortak salonlarına girmeleri için bir fıçıya belirli bir sırada hafifçe vurmak gerekir. Ravenclaflar için ise daha kötü! Her içeri girmek istediğinde farklı bir bilmeceyi doğru yanıtlamak gerekir ki bu oldukça yorucu olmalı. Ravenclawslar her ne kadar ölçülemeyen zekaları ile ünlü olsa da herkesin gününde olmadığı anlar olabilir.

3. Hayaletlere Dikkat Edin

Yeni bir yere taşınmak, yeni insanlarla tanışmak her zaman büyük bir olaydır. Ancak eğer o yeni yeri paylaştığın varlıkların bazıları ölüyse bu çok daha büyük bir olaydır. Bu küçük gerçek bir yana, onlar hala Hogwarts çevresinde aktifse (özellikle Neredeyse Kafasız Nick oldukça konuşkandır) ve eğer birinin içinden yürüyüp gidebiliyorsan, berbat ve ürpertici bir his size çarpacaktır. Yine de hepimiz bazen yeni tanıştıklarımızla soğuk temaslarda bulunabiliriz değil mi?

Ayrıca, bir başka var oluş biçimi olan, yüzyıllardır şatoda ikamet eden ve kimsenin onu uzaklaştırmada başarılı olamadığı Hortlak Peeves’ten da uzak durmalısınız. Peeves’in boş zamanlarını geçirmek için tercih ettiği bazı favori aktiviteleri, seninle ilgili kısa şarkılar bestelemek, genel kaos yaratmak ve huysuz görevli Argus Filch’e eziyet etmektir.

4. Filch ve Bayan Norris’e de Dikkat Etseniz İyi Olur

Filch’ten bahsetmişken, kendisi de karşılaşmak istemeyeceğiniz türden birisidir. Bir de onun çok sevgili evcil hayvanı, Bayan Norris var ki o da sizi kural dışı saatlerde şatoda dolanırken yakalarsa hemen ispiyonlayacaktır. Bir kedi için bile oldukça mııırrhteşem.

Ancak, eğlenceli büyülü nesnelere el koyma eğilimi olsa da kurallara uygun oynadığında, Filch genelde sizi rahat bırakacaktır. Dürüst olmak gerekirse, Filch gibi, bir Kofti olarak (sihirli gücü olmayan demek) Peeves’in tüm gün çıkarttığı kaos ile mücadele etmek zorunda kalsaydık muhtemelen biz de kötü bir ruh halinde olurduk.

5. Portrelere Dostça Davranın

Bir resmin binlerce kelime anlattığı söylenir, ancak konu Hogwarts’ın tabloları olduğunda, bu oldukça doğru bir yorum. Aslında, şatonun her yerinde asılan tüm portreler, daha önce yaşamış ve ölümlerinden uzun süre sonra bile sihirli bir şekilde portrelerde kalmaları sağlanmış cadı ve büyücülere ait. Bazen, ufak bir sanat parçası ile hisli bir konuşma yapmaktan hoşlanmayabilirsiniz. (Sir Cadogan genellikle mücadele edilmesi zor biridir) Ancak yine de zaman zaman bir tavsiye vermek, ajanlık yapmak ya da mesaj iletmek için oldukça işe yararlar. Eğer bir Gryffindorsanız, Şişman Hanım ile ters düşmez istemezsiniz, sonuçta sizi ortak salona alacak tek kişi o.

6. Belki de Davet Edildiğiniz Her Düelloya Katılmamalısınızdır

Her sınıfta olduğu yaştan beş yaş daha büyük olduğunu iddia eden bir çocuk mutlaka vardır. Harry’nin durumunda, bu çocuk onu daha ilk yılının başlarında gerçek bir yetişkin düellosuna zorlayan Draco Malfoy’du. Draco’nun her zaman yaptığı gibi, aksiyona dönüşmeyen konuşmalar, on bir yaşındaki bir çocuğa gerçekten patlamaya neden olabilecek bir asa ile yaklaşmak hiçbir zaman iyi bir fikir olamaz.

7. Hogwarts’ın İşleri Karıştırmayı Sevdiğini Aklınızdan Çıkartmayın

Eğer yer yön duygunuz pek de gelişmediyse ve sık sık kayboluyorsanız, Hogwarts koridorlarını arşınlarken biraz daha dikkatli olmanız gerekebilir. Merdivenler yer değiştirmeyi sever, bu özellikle de bir sonraki derse yetişmek istiyorsanız ideal bir durum oluşturmayabilir. Ders programı çok yoğun bir genç öğrenci olmak zaten yeterine stresli değil mi?

8. “Hogwarts: Bir Tarih” Kitabını Okumak Yardımcı Olabilir!

Bakın, Hermione sihir eğitimine hazırlık olarak okul başlamadan Hogwarts: Bir Tarih’i okuduğunu söylediğinde (tamam bunu pek çok kez daha söyledi) bunu kabullenemedik ancak dürüst olmak gerekirse, Muggle doğumluları bu tip konularda ekstra bilgi almak istemeleri konusunda suçlayamayız. Ayrıca, Hogwarts: Bir Tarih oldukça faydalı görünüyor, neredeyse şato için tasarlanmış bir hile kodu gibi. Hermione bu kitabı okumamış olsaydı, biz de okul arazisi içinde buharlaşılamayacağını, Muggleların şatoyu göremediğini ve hatta Sırlar Odası’nı bilmiyor olacaktık.

Sizin Hogwarts’taki ilk yıl için nasıl önerileriniz var? Yorumlarda buluşalım!

Kaynak: Wizarding World

Dilek Yılmaz

1985 İzmit doğumluyum. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü mezunu, Kimya Yüksek Mühendisiyim. 10 yılı aşkın süredir İzmir’de yaşıyorum. Sihir Başlasın’da uzun süre yöneticilik ve site sahibeliği yaptım. Bunun dışında Sanal Hogwarts ve diğer birkaç oluşumda kısa süreli görevlerim oldu. Uzun yıllardır da Harry Potter’ın amatör çeviri gruplarında aktif yer alıyorum. ‘Okyanus’ nicki sanıyorum eski potterheadlere bir şeyler çağrıştıracaktır (: Harry Potter dünyası her zaman tüm dertlerimi unuttuğum, zihnimi yenilediğim bir sığınak benim için.

Yorumlara bak

  • Okyanus niki tabii ki bir şeyler çağrıştırıyor, buralarda olduğunuzu bilmiyordum :)
    Yeni filmler gelecekmiş sanırım HP'den merak içindeyim