Alfonso Cuarón’dan Yıllar Sonra Gelen “Harry Potter” İtirafı: Neredeyse Reddedecekmiş!

Alfonso Cuarón - Harry Potter ve Azkaban Tutsağı Filmi

Alfonso Cuarón geçen günlerde verdiği bir söyleşide Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filmini yönetme teklifi kendisine ilk geldiğinde yapımı reddetmeyi planladığını söyledi.

Gravity ve Roma ile Oscar ödülüne layık görülen Meksikalı yönetmen, Harry Potter serisinin üçüncü filmi olan Azkaban Tutsağı’nı beyaz perdeye taşımıştı. Birçok hayran için serinin en başarılı uyarlaması olan yapım hakkında konuşan Alfonso Cuarón, karar sürecinde kritik bir eşikten geçtiğini bahsetti.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filmin 20. yıldönümünü kutlamak üzere Total Film’e verdiği bir röportajda konuşan ünlü yönetmen, Warner Bros.’un kendisine üçüncü Harry Potter filmini yönetme şansını teklif ettiğinde tamamen garip hissettiğini itiraf etti.

O süreçte ilk iki filmi çeken Chris Columbus yönetmenlik koltuğundan ayrılmıştı. Erotik yolculuk temalı drama Y Tu Mamá También ile tanınan Cuarón ise birçoklarına göre Harry Potter için biçilmiş kaftan değildi.

Alfonso Cuarón’u Guillermo del Toro Durdurmuş

Alfonso Cuarón o günleri şu sözlerle anlattı:

“Bunun tamamen radarımda olmadığını düşündüğüm için kafam karışmıştı. Guillermo [del Toro] ile sık sık konuşurum ve birkaç gün sonra ona, ‘Biliyor musun, bana bu Harry Potter filmini teklif ettiler, ama bana teklif etmeleri gerçekten garip,’ dedim.”

Alfonso Cuarón - Harry Potter ve Azkaban Tutsağı Film

Del Toro, o dönem için Harry Potter serisinin ne kadar büyük bir fırsat olduğunu fark ederek meslektaşına sert bir tavsiye vermekten geri durmamıştı.

“Bana, ‘Bekle, bekle, bekle, Harry Potter’ı okumadığını mı söyledin?’ dedi. Ben de, ‘Bence bana göre değil,’ dedim. Çok süslü bir dille, İspanyolca, ‘Kibirli bir aptalsın,’ dedi.”

Cuarón’un 2018 Telluride Film Festivali’nde açıkladığına göre, Guillermo del Toro o sırada aslında bir tirada başladı ve şöyle dedi:

“Seni lanet olası zayıf, kibirli bir p*çsin. Şimdi hemen lanet olası kitabevine gidip kitapları alacaksın, onları okuyacaksın ve beni hemen arayacaksın.”

“Bana böyle konuştuğunda, tabii ki kitabevine gitmek zorundaydım,” diyen Cuarón, kitapları okuduktan sonra seriye hızla âşık olduğunu ekledi.

“Onu aradım ve ‘Gerçekten harika bir materyal,’ dedim. O da, ‘Görüyorsun ki sen lanet olası…’ dedi. Yani, bu İspanyolcadan çevrilemez.”

David Heyman’dan Onay

Filmin 20. yıldönümünü kutlamak için Total Film’e konuşan yapımcı David Heyman da kâğıt üzerinde garip bir seçim gibi görünse de, Cuarón’un bu iş için doğru kişi olduğunu düşündüğünü söyledi.

Y Tu Mamá También filmini izlemiştim ve onu çok sevdim. Tuhaf bir şekilde üçüncü Potter filmi için mükemmel yönetmen olacağını düşündüm. Bu, bazı insanların düşüneceği bir şey değil. Harry, Ron ve Hermione’nin ne yapacaklarını düşünebiliyor musunuz? Y Tu Mamá ergenliğin son anları hakkında. Azkaban ise ergenliğin ilk anları hakkında. Filmi bir şekilde daha çağdaş hissettirebileceğini düşündüm. Ve sinematik büyücülüğünü katabileceğini düşündüm.”

Alfonso Cuarón - Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

Cuarón daha önce Harry Potter’ın kendisine alçakgönüllü olmayı öğrettiğini söylemişti.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı 21 Mayıs 2004’te Birleşik Krallık’ta vizyona girdi. Yapım dünya çapında 804 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Alfonso Cuarón’un bu itirafı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve Harry Potter dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Variety