Bloomsbury Potter’ın 20. Yılı Planlarını Açıkladı!

Bloomsbury-plans

Harry Potter‘ın hayatımızda olmasında J.K Rowling kadar katkısı bulunan Bloomsbury Yayıncılık, ilk kitabın yayınlanmasının 20. yılına özel bir dizi etkinlik yapacaklarını açıkladı. Bu etkinlikler içinde heyecan verici kitaplar var!

1997 yılında yayımlanan Harry Potter ve Felsefe Taşı‘nı reddeden 8 yayın şirketinden olmayıp eseri değerlendiren ve bu öngörüsünün karşılığını çok ama çok fazlasıyla alan Bloomsbury Yayıncılık, ilk kitabı basmasının 20. yıldönümünde, yani 2017 yılında çok özel ve farklı projelerle karşımızda olacak.

Geçtiğimiz Ekim ayında Jim Kay‘in özel çizimleriyle tekrar basılan ve büyük bir satış başarısı yakalayan Felsefe Taşı, yayınevine yeterli motivasyonu sağlamış olacak ki (resimli baskı İngiltere çapında yaklaşık 97 bin kopya sattı) Sırlar Odası’nın resimli özel baskısının çalışmalarına hız verilmiş durumda.

İlk kitabın resimli özel baskısının Türkçe çevirisine Kasım 2015’te sahip olmuştuk. Sırlar Odası için de aynı hızda bir baskı beklemek sürpriz olmayacak bizler için!

Ayrıca Bloomsbury, önümüzdeki yıl Hogwarts Kütüphanesi Kitapları‘nın da illüstrasyonlarla zenginleştirilmiş baskılarını yayımlanacak. İlk olarak filmden hemen sonra Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? özel ve zenginleştirilmiş şekliyle karşımızda olacak. Bu baskıda J.K. Rowling‘den taptaze içeriklerin de bulunacağını aklınızdan çıkarmayın. Daha sonra Çağlar Boyu Quidditch ve Ozan Beedle’ın Hikayeleri özel çizimlerle tekrar basılıp yayımlanacak. Kitaplar için hangi illüstratörlerle anlaşıldığı ise henüz açıklanmadı.

Bakalım bizim Bloomsbury‘miz yani Yapı Kredi Yayınları daha önce haberini yaptığımız Lanetli Çocuk kitabı ile beraber yukarıdaki baskıları ne kadar hızlı bir şekilde ülkemize getirecek. Basacak mı diye sormuyoruz çünkü onların da en az bizim kadar Potterhead olduklarına inanmak istiyoruz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir