Bonnie Wright, Evanna Lynch İle Keyifli Bir Söyleşi Yaptı!

evanna lynch

Bonnie Wright, Harry Potter filmlerinden arkadaşı eski dostu Evanna Lynch ile röportaj yapma fırsatı yakaladı. Interview Magazine adına yapılan röportajda Evanna Lynch’in oynadığı My Names is Emily filmine kadar birçok konu konuşuldu. Elbette ikili bir araya geldiğinde Harry Potter serisinin setinde geçirdikleri zamanı yad etmeden duramadılar!

Yönetmen David Yates ile çalışmak, oyuncu arkadaşları ve çalışma ekibi, büyük yankı uyandıran filmlerde çalışmaktan öğrendikleri şeyler ve dahası!

Röportajın tamamına burada yer veremiyoruz ancak ilginizi çekeceğini düşündüğümüz kısımları hemen aşağıdan okuyabilirsiniz!

EVANNA LYNCH: David Yates’in oyuncularla çalışmada her zaman çok iyi olduğunu düşünmüşümdür çünkü karakterler hakkında herkesten çok şey bilmesiyle bizi etkilemiştir. Bana hiç bir zaman bir şey empoze etmeye çalışmadı. Bir ortak nokta bulana kadar daima sorgular dururdu.

BONNIE WRIGHT: Harry Potter’da David Yates Ginny rolündeyken beni yöneten dördüncü yönetmendi, bu yüzden çok ilginçti. Ayrıca bağımsız filmlerin yönetmenlere aktörlerle samimi bir ilişki kurabilmesi için daha çok alan tanıdığını düşünüyorum. David Yates’leyse, bu onun yolunun bir parçasıydı. Yönetmenlik koltuğunun dışında bile, konuşma sırasında çok birebir ve samimiydi ve sanırım setteki binlerce insanın arasında bile açıkça gerçekten yardımcı oldu.

EVANNA LYNCH: Potter’dan sonra, sırf oradaki rolüm sayesinde yer kazandığım işlerim olacak ve gün gelecek iletişimsizlik sorunu yaşayıp “Ben berbat bir aktör müyüm?” anı yaşayacağım. Hatırlıyorum da bir tiyatro seçmelerine katılmıştım ve adam bana bakmamıştı bile, hiç bir şey yapmadı. Oyunculuk hocamı arayıp “Bunu yapamayacağım. Kendisi çok tanınan bir yönetmen ve ben onunla bağlantı kuramıyorum.” demiştim. O da “Bu senin biriyle bağlantı kurma biçimin değil.” demişti. Farklı aktörleri yönetmenin farklı yolları var.


BONNIE WRIGHT: Bağımsız filmler ile büyük stüdyo yapımları arasındaki farka dönersek; bu filmde olarak oyuncular ve set ekibi arasında farklı bir samimiyet kurabildiğini düşündün mü? Ve bu senin için süreçte nasıl etkili oldu? Veya Harry Potter filmleri ölçeğinde bir işten özlediğiniz bazı parçalar oldu mu? 

EVANNA LYNCH: İkisinde de avantajlar ve dezavantajlar var. Bir aktör için stüdyo ile bağımsız filmler arasındaki ana farkın ***** sıvayabilme fırsatı olduğunu hissediyorum. Potter’dayken sizin için uğraşan çok fazla kişi olduğundan-gardrobunuza, saçınıza ayar çeken ve sizi düzelten- berbat etme şansınız yokmuş gibi hissetmiştim. Sonuç çok güzel ve büyü harika ama bunun için çok fazla insanın çalıştığının da farkındasınızdır. Bağımsız filmler yapmaya ilk başladığımda işi cidden batırabileceğim, kendim için mücadele vermem gerekmesi heyecan vericiydi. Daha stresliydi ancak sanatsal olarak getirisi de daha fazlaydı. Ayrıca Potter’da zaman lüksümüz vardı. Stüdyo filmlerinden bunu özlüyorum. Berbat ederim ve “Ne? Bir kere daha çekemez miyiz? Sadece bir kez daha?” derim ama onlar “Hayır! Devam ediyoruz!” derler. Performansınıza dikkat etmelisiniz ve yönetmene güvenmelisinizdir. 

BONNIE WRIGHT: Harry Potter ölçeğinde bir film yapıyorken birçok şeye güven koyuyorsunuzdur; yapımcılara, uzun süredir birlikte çalıştığınız oyunculara ve set ekibine, kitabı sevdiğiniz için zaten güvendiğiniz senaryoya. Bir şey zaten harika olmamışsa tekrar çekerler. Buna karşılık bağımsız film yapımcılarında yönetmeninize ve oyuncu arkadaşlarınıza çok güveniyorsunuzdur. 

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir