Bonnie Wright, Ginny Weasley Karakterinin Perde Süresi Hakkında Konuştu: “Hayal Kırıklığı Yarattı”

Bonnie Wright - Ginny Weasley Perde Süresi

Bonnie Wright, Harry Potter filmlerindeki Ginny Weasley rolü hakkında yıllar sonra yeni açıklamalarda bulundu. Ünlü oyuncu, canlandırdığı karakterin perde süresinden memnun olmadığını dile getirdi.

Bonnie Wright, 8 filmlik Harry Potter macerası boyunca Ginny Weasley karakterine hayat vermişti. Ginny’nin hem Weasley Ailesi’nin bir ferdi olması hem de gelecekte serinin başkarakteri Harry ile evlenmesi; karakteri Büyücülük Dünyası’nın öne çıkan isimlerinden birisi hâline getirmişti.

Ancak geçen günlerde Michael Rosenbaum’un Inside of You adlı podcast programına konuk olan Bonnie Wright, Warner Bros. imzalı film serisinde karakterinin perde süresinin azlığının kendisi için “biraz hayal kırıklığı” yarattığını itiraf etti. Wright, serinin ilk yapımı Felsefe Taşı çekildiği sırada yalnızca 9 yaşındaydı ve o zamanlar Ginny’nin Harry’nin eşi olacağını bilmiyordu.

Bonnie Wright, Ginny Weasley Rolüne Dair Hayal Kırıklıklarını Paylaştı

Wright programda şu ifadeleri kullandı:

“Karakterim inşa edilirken performans sergilemek ve en iyi şeyi yapmak konusunda kesinlikle kaygı duymuştum. Mesela ‘Tanrım, insanların sevdiği bu karakterin hakkını verebilecek miyim?’ diyordum. Bunu yapmak her zaman zordu. Kaçınılmaz olarak karakterlerin sahnelerinin birçoğu kitaptan filme aktarılırken atılıyordu. Yani filmde gösterecek çok fazla şeyiniz yoktu.”

“Bazen bu biraz hayal kırıklığı yaratıyordu. Çünkü karakterin bazı kısımları ortaya çıkmıyordu; bunu yapacak sahneler filmde yoktu. Sanırım bu durum beni biraz endişelendirdi ve hayal kırıklığına uğramama neden oldu.”

Bonnie Wright - Ginny Weasley Harry Potter

Öte yandan Wright, kitaptan beyaz perdeye aktarılırken Ginny’nin rolünün azaltılması sebebiyle yapımcılara hiç yakınmadığını da aktarıyor. Oyuncu, “O senaryolarda fazla değişikliğe yer yoktu,” ifadesini kullanıyor.

Bonnie Wright: “Benim Hatam Değildi”

Wright senaryoya dair şunları kaydediyor:

“Hepsini gözden geçiren bir milyon yönetici vardı. Sanırım şu anda çok da ciddiye almadığım şey, belki de kaygımın, ‘Ah, bu karakteri kötü canlandırıyor olarak görüleceğim’ endişesinden kaynaklandığını düşünmemdi. Daha sonra bunu yapmak için bana gerçekten fırsat verilmediğini fark ettim. Yani bu durum tam olarak benim hatam değildi.

“Hayranlar bu hayal kırıklığını paylaştıklarında ve bunu, ‘Senin yapmadığını biliyoruz. Biz sadece senden daha fazlasını istedik,’ diyorlardı. Ve bu her karakter için geçerli. Keşke beş saat süren filmler olabilselerdi.”

Bonnie Wright - Ginny Weasley

Ginny Weasley, Max platformunda yayınlanacak ve her sezonun bir kitaba karşılık geleceği yeni Harry Potter dizisinde, çok daha kapsamlı bir şekilde ele alınma şansına sahip olacak.

Bonnie Wright’ın açıklamaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir, daha fazla Harry Potter haberi için Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir