Daniel Radcliffe’in Korku Dolu Alan Rickman Anıları: “Benden Nefret Ettiğini Düşünüyordum”

Daniel Radcliffe'ın Alan Rickman Anısı: "Çok Korkuyordum"

Daniel Radcliffe, Harry Potter serinde Severus Snape karakterine hayat veren Alan Rickman’dan korktuğunu ve bir süre boyunca kendisinden nefret ettiğini düşündüğünü paylaştı.

Harry Potter filmleri çekimleri sırasında Daniel Radcliffe, Alan Rickman’dan epey çekindiğini itiraf etti. Sinema dünyasının ünlü ‘kötü adamı’, Harry’ye sürekli eziyet eden Hogwarts’ın iksir hocası Severus Snape rolüyle hafızalara kazınmıştı.

Happy Sad Confused podcast’ine konuk olan Daniel Radcliffe, Alan Rickman’ın kendisine övgüler dizdiği eski bir röportaj görüntüsünü izledi. Duygulanarak, “Alan Rickman’dan ilk üç filmde çok korkardım,” diyen genç oyuncu, Rickman’ın sesinin bile tüylerini diken diken ettiğini anlattı:

“O sesi duyunca ne kadar etkileyici bir tonu olduğunu hatırlıyorsunuz. İlk üç filmde onu görünce ödüm patlamıştı. ‘Bu adam benden nefret ediyor’ diye düşünürdüm. Bir noktadan sonra benim işime ne kadar özen gösterdiğimi fark etti.”

Daniel Radcliffe'ın Alan Rickman Anısı: "Çok Korkuyordum"

Radcliffe, Rickman’ın kendi tiyatro çalışmalarını izlemeye büyük önem verdiğini ve her bir projesini yakından takip ettiğini vurguladı. Aktör, yaşamını yitiren Rickman’la ilgili anılarını şu cümlelerle anlattı:

“Kanada’daki tatilini yarıda kesti, beni Equus’ta izlemeye geldi. Hayatta olduğu sürece sahneye koyduğum tüm projeleri gördü.”

Daniel Radcliffe: “Severus Snape Karakteri Alan Rickman’ın Mirası Oldu”

Harry Potter’ı canlandıran oyuncunun sözleri, Rickman’ın Severus Snape rolüyle tam manasıyla özdeşleştiğini kanıtlıyor. Seriden pek çok oyuncu da Rickman’dan ilk başta korktuklarını dile getirmişti. Bugün milyonlar için vazgeçilmez bir rol haline gelen Snape’i, yakın gelecekte MAX kanalının dizi uyarlaması başka bir aktörün canlandırması bekleniyor. Şimdilik bu rol için Adam Driver’ın adı geçse de, resmi olarak paylaşılan bir isim bulunmamakta.

Severus Snape’i Yeniden Canlandırmak Oldukça Zor Bir İş Olacak

Daniel Radcliffe ve Alan Rickman

Üçlü ana karakterlerin yeni oyuncularını bulmak da zor olacak. Ancak seyircilerin yaşları nedeniyle yeni isimlere biraz daha toleranslı yaklaşması beklenebilir. Fakat Alan Rickman’ın mirasını devralmak üzere seçilecek Snape’in zorlu bir görevi olacak.

Hafızalara kazınan ikonik performansın yanı sıra Snape, üçlü ana karakterlerden sonra serinin en kritik rollerinden biri. Bu nedenle yeni Snape’in her hareketi, mercek altında olacak ve Rickman’la kıyaslanacak. Potterhead’lerin gözünde en ufak bir hata bile, dizi ilk bölümü yayımlanmadan büyük hayal kırıklığına yol açabilir…

Son olarak, dilerseniz röportajın o kısmını hemen aşağıdan (34:20’de başlıyor) veya buraya tıklayarak izleyebilirsiniz:

Alan Rickman’ın Severus Snape canlandırmasını sizler nasul buluyordunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Büyücülük Dünyası ile ilgili tüm gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: Screen Rant

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir