Daniel Radcliffe, “Grindelwald” Rolünü Canlandıran Johnny Depp Konusunda Endişeli

Daniel Radcliffe Johnny Depp

Johnny Depp‘in başı eşine yaptığı çirkin hareketlerden dolayı oldukça ağrıyor gibi. Tüm bunları gerçekten de hak ediyor, zira aile içi şiddetin bir bahanesi olamaz. Ancak Rowling hayranların ve eski oyuncuların tepkilerine rağmen oyuncu kadrosuna Johnny Depp ile devam etmekte ısrarcı olduğunu açıklamıştı.

“Harry Potter etrafında oluşmuş bu büyük, karşılıklı destek ile oluşan topluluk hayatımdaki en güzel şeylerden biri. Benim için kişisel olarak, bu konu hakkında hayranlarıma karşı açık bir şekilde konuşma olanaksızlığı çok zor, sinir bozucu ve zaman zaman acı verici oldu. Ancak, iki kişinin mahremiyetini koruma üstüne yapılan anlaşmaya (ki iki kişi de hayatlarına devam etmek istediklerini dile getirmişlerdi) saygı duyulmalı. Konu hakkında bizim anlayışımıza dayanarak yapımcılar ve ben oyuncu seçimi konusunda sadece memnun değil, Johnny’nin filmlerde büyük bir role sahip olacağından dolayı çok mutluyuz.”

Bu çirkin olaya tepkisini koyan son kişi ise Harry Potter filmlerinde tanıyıp sevdiğimiz oyuncu Daniel Radcliffe oldu. Entertainment Weekly‘ye konuşan Radcliffe‘e bu konu hakkında düşünceleri soruldu.

Sevdiğimiz oyuncu konuya oldukça mantıklı bir örnek vererek girdi; bir Slytherin öğrencisi olan Vincent Crabbe‘i canlandıran aktör Jamie Waylett, ilk altı filmde oynamış olmasına rağmen üstünde marihuana ile polise yakalandıktan sonra Potter dünyasıyla ilişiği kesilmişti.

“Hayranların bu seçime neden bu kadar öfkeli olduklarını anlayabiliyorum… Başkalarının daha önce söylediği şeylerden başka bir şey demiyorum -ve bu garip bir benzetme olacak- ama NFL’de birçok kişi ot içmekten yakalanıyor ve davranışları bunun çok daha ötesinde birçok insan daha var ancak bu kişilere çok ünlü oldukları için tolerans gösteriliyor. Sanırım asıl çarpıldığım nokta şu; orijinal Harry Potter filmleri setinde bizim de ot yüzünden kınadığımız biri vardı esasen. Açıkçası Johnny’nin suçlandığı konu bundan çok daha büyük.”

Daniel Radcliffe ünlü insanlara ayrımcılık tanınmasından pek hoşnut görünmüyor. Rol arkadaşı Emma Watson‘dan şu an için konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi ancak kendisinin bu konuda oldukça sert bir tutuma sahip olduğunu biliyoruz. Bu konuda hakkında içini dökecek sıradaki kişinin Emma Watson olup olmayacağı merak konusu.

Forumdan Cevaplar!