Daniel Radcliffe, Bazı “Harry – Draco” Hayran Kurgularını Okuduğunu İtiraf Etti

Daniel Radcliffe - Harry Draco Drarry Hayran Kurgusu Fan Fiction

Daniel Radcliffe, geçen günlerde katıldığı bir YouTube programında zaman zaman adını Google’dan arattığını ve kimi Harry – Draco (Drarry) hayran hikâyelerini okuduğunu itiraf etti.

Harry Potter dünyasıyla 2000’li yıllarda tanışan birçok okur, internete damga vuran hayran hikâyesi (fan fiction) kültürüyle de bir noktada tanışmıştır. Fantastik Canavarlar’da da Kızıl Pelerin ve Karanlık Prens ile sürdürmeye çalıştığımız bu gelenek; zamanında pek çok çarpıcı maceraya da ev sahipliği yapmıştı.

Hemen her karakterin birbirleriyle “ship”lendiği Harry Potter fan fiction kurguları, yalnızca ilişkiler bazında değil yaratıcı hikâyeleri ve alternatif finalleriyle de sayısız okura hitap etmişti.

2001 – 2011 yılları arasında toplamda 8 filmde Harry Potter karakterine hayat veren Daniel Radcliffe de bu hayran kurgularından payını almış görünüyor.

Daniel Radcliffe - Harry Draco Drarry Hayran Kurgu Fan Fiction

Daniel Radcliffe, Bir Harry – Draco (Drarry) Fan Fic Okuruymuş

34 yaşındaki Daniel Radcliffe, geçen günlerde Merrily We Roll Along adlı Broadway oyunundaki rol arkadaşları Jonathan Groff ve Lindsay Mendez ile birlikte Vanity Fair’ın yalan makinesi testine katıldı. Radcliffe sorgu sırasında, kendi adını Google’da aradığını ve Harry Potter ve Draco Malfoy ilişkisini konu alan hayran kurguları okuduğunu itiraf etti.

“Hiç kendinle ilgili fan fiction okudun mu?” sorusuna, “Evet,” yanıtını veren aktör kendisi hakkındaki en tuhaf hikâye sorulduğunda şu yanıtı verdi:

“Açıkçası Harry ve Draco’nun karakter olarak birlikte ship’lendiği gibi bir sürü şey olduğunun farkındayım. Ben de bunlardan bazılarını okudum.”

Daniel Radcliffe - Harry Draco Drarry Fan Fiction

Groff, “Ship’lenme nedir?” diye sorunca Radcliffe şu yanıtı verdi:

“Bir ilişki için iki karakterin bir araya gelmesini istediğiniz zamanki gibi.”

Hayran kurguları açısından uzun bir liste olduğunu belirten Radcliffe ayrıca “Belçika’daki bir manastırdaki keşişlere kendisi için özel bira yaptırdığı” ve “makyaj yaparken okuyabilmesi için asistanına senaryolarını aynaya tutturduğu” başka hikâyelerden de bahsetti.

(Programı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

İlginizi çekebilir: Bir Fan Fiction Yazarının Kaleminden İtiraflar: Kötü Hayran Kurguları Yazmak Faydalı Olabilir mi?

Daniel Radcliffe’in açıklamalarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: People

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir