“Fantastik Canavarlar 2″nin Senaryosu Tamamlandı ve Filmden Son Detaylar!

Mugglenet’ten duyduğumuza göre, J.K. Rowling Fantastik Canavarlar filminin ikinci bölümünün senaryosunu tamamlamış! Yeni filme dair yepyeni bilgilere hazır mısınız? Büyü Dünyası’nı şimdiden yeterince özlemiştik!

Twitter’ın kraliçesi, geçtiğimiz günlerde birkaç dakikasını ayırarak hayranlarının sorularını yanıtladı. Devam eden tüm projelerinin (Cormoran Strike 4. kitabı, Lethal White; Cormoran Strike mini dizisi; Fantastik Canavarlar serisi – ve daha birçoğu) arasında, J.K. Rowling hayranlarına zaman ayırarak Twitter üzerinden sorulara cevap verdi.

Bunu yaparken de, Fantastik Canavarlar 2 filminin senaryosunun sonunda tamamlandığını duyurdu. Bu yaz filme çekilmeye başlaması için tam zamanında.

https://twitter.com/SCORBUSMWLFOY/status/868775604631502849

Fantastik Canavarlar 2’nin senaryosunu yazmayı bitirdin mi? BANA HER ŞEYİ ANLAT KADIN

Evet, bitirdim. fakat SANA HENÜZ HİÇBİR ŞEY ANLATAMAM, KADIN.

Neredeyse anında, hayranlar Jo’ya akın akın Tweet atarak Newt’in ve sevilen karakterlerin kaderini öğrenmeye çalıştı. Newt’e ve ekibe ne olacağı hakkında tonla spekülasyon vardı. Aktörlerden ana dörtlü beş filmin en az dördü için kontrat imzalamış olabilir, fakat fiziksel bir tehlikeden korunmuş olsalar bile, J.K. Rowling‘in karakterlerin en hassas noktalarına zarar vermek konusunda sabıkalı olduğunu söyleyebiliriz.

“Fantastik canavarlar kitaplarına göre, Newt hala hayatta ve iyi. Endişelenecek bir şey yok.”

“Evet, fakat Jo Newt Scamander’a nanosaniye içinde duygusal yönden hasar verebilecek yeteneğe sahip. Sevdiği birini öldürebilir.”

“Pekala, böyle bir şey olmamasını umut edelim.”

“Queenie ve Jacob’a kötü bir şey olmamasına umuyorum. Aynı zamanda Newt’in abisi Theseus Scamander’a da.”

“Tina hakkında niye karşısın?”

“Fantastik Canavarlar’a göre(kitap) Bay Scamander karısıyla yaşıyor. Bu yüzden, Tina’nın hala güvende olduğunu biliyoruz. Çocuklarına ne olduğunu merak ediyorum.”

Film çekimleri henüz başlamadı, fakat dedikodular (ve mantık) bu yaz başlayacağını söylüyor.

Peki, tamamlanmış senaryo ile, şimdiye kadar ne biliyoruz?

İlk filmin basın etkinlikleri sırasında, yeni haberler gelecek filmler hakkında sorulara yol açmaya başlamıştı. Hiç utanmadan söylüyoruz ki, biz de bu haberlerden biriyiz.

1- Paris, 1928

Kısa süren kafa karışıklığı ve Fantastik Canavarlar 1 kırmızı halı’dan gelecek film hakkındaki yanlış bilgi furyasından sonra, J.K. Rowling ikinci Fantastik Canavarlar filminin ilkbahar/yaz 1928’inde (Newt’in gezisinden 2 yıl sonra) geçeceğini tweet lemişti. Farklı mevsim ve farklı şehir. Kostüm dalında Oscar kazanmış Colleen Atwood’un, 1920lerin Parisvari ilkbaharı hakkında neler düşündüğünü kimse bilemez. Maalesef şahane paltolar yok. (İlgili haber için tıklayın.)

2- Grindelwald, Johnny Depp; Dumbledore, Jude Law

İlk film, Grindelwald’ın aslında herkesin Graves sandığı kişi olmasının ortaya çıkmasıyla dramatik bir şekilde bitmişti. Kendisi de normal kötü adamcılık, kötülük işleri peşindeydi. Ayrıca bu kötü şöhretli büyücünün Johnny Depp tarafından oynanacağı sızdırılmış ve açığa çıkmıştı. (İlgili haber için tıklayın.) Sonra, Jude Law, Dumbledore olarak katıldı. (İlgili haber için tıklayın.) Fantastik Canavarlar 1 basın turlarından biliyoruz ki, hikaye 5 filme bölünecek ve kabaca Grindelwald-Dumbledore çatışmasına dayanacak. Sonunda ise son destansı savaşları olacak. İkinci film ise bu iki büyücü yüzü daha da belirginleştirecek.

Jude Law’un Genç Dumbledore rolünde taslarlanmış hayran çalışması afişi.

3- Credence Kurtuldu… ve Modesty Yok Edilmiş Bir Evde Ölü, Kötü Üvey Annesiyle Ağlamaya Terk Edildi

Silinmiş sahnelerde ve kırmızı halıda, David Yates Credence ve Modesty‘nin kaderi hakkında konuştu. Credence, Newt’inkine benzer bir gemiye biniyordu. İki çocuğun kaderi hakkındaki birçok sorudan sonra, David Yates ikilinin durumundan ikinci filmin başlangıcında en azından bahsedeceklerini kabul etti. Göreceğiz.

4- Ana Dörtlü Bir Araya Geliyor

Fantastik Canavarlar Hogwarts kitabının yazar biyografisi kısmından biliyoruz ki Newt ve Tina evli ve hayattalar. Aynısını Queenie ve Jacob için de istiyoruz! Aktörlerin kontratları yeni favori dörtlümüzün hayatlarını garantiliyor, fakat kalpleri ne olacak? J.K. Rowling, karakterler birbirine hoşça kal derken  gözlerimizi yaşartmıştı. Queenie ve Jacob bize bir umut ışığı vermişti. Peki nasıl oldu da bu dörtlü iki yıl sonra dünyanın diğer ucunda buluştu? Grindelwald ile dünya çapında olan savaştaki rolleri ne?

5- Leta Lestrange

Tina ve Newt eninde sonunda evleniyor, fakat şu an için ilişkileri belli değil. Newt hala Leta Lestrange için bir şeyler hissediyor. Newt, Hogwarts eğitimini onun için feda ediyor ve okuldan atılıyor, onu o kadar çok seviyor. Leta’nın gelecek filmde önemli bir yer alacağı konusunda eminiz.

IMDB ise, Fantastik Canavarlar için muhtemel bir hikaye özetini önce yayımladı, sonra kaldırdı. Özet ise şöyleydi:

Newt hayatına devam etmeye çalışır, fakat Leta bir şekilde Newt’in onu en az beklediği zamanda geri gelip durur. Bir süre sonra, Newt, Leta’nın orada sadece Dumbledore hakkında, Grindelwald’ı yenmesi hakkında konuşmak için olduğunu fark eder.

Sonunda Rowling’in bitmiş senaryosunun uyup uymadığını göreceğiz.

6- Yeni Canavarlar!

Fantastik Canavarlar isimli bir filmde elbette canavarlar olacak. Açıkça, J.K. Rowling’in hayal gücünden gelen yeni yaratıklar olacak. Peki hikayeye nasıl karışacaklar… hiçbir fikrimiz yok. İlk filmin basın toplantılarında David Heyman’ın da fikri yoktu. Tekrar Newt’in çantasından kaçmayacaklar. Ama Grindelwal konusuyla ilgileri ne? David Heyman ve Yates ikilisi, canavarların Grindelwald güç gösterisi sırasında arka hikayeyi oluşturacaklarını bahsetmişti, fakat hala onları görmek için sabırsızlanıyoruz!

Film çekimleri henüz başlamadı… 2018 çağlarca ötede duruyor. O zamana kadar ne yapacağız? (J.K. Rowling bunun hakkında da tweet attı: Cormoran Strikes mini dizisini izleyin!)

Televizyon serisi çok uzun olmayacak fakat düşünüyorum/umuyorum ki bayılacaksınız. Bir bölüm hariç hepsini gördüm ve çok hoşnut kaldım!

Bütün bu haberler hakkında neler düşünüyorsunuz? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!

4 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir