Haberler

Fantastik Canavarlar 3, Hangi Harry Potter Karakterlerini Geri Getiriyor?

J.K. Rowling tarafından yaratılan Büyücülük Dünyası (Wizarding World), 7 kitaplık Harry Potter serisinden sonra; bir Lanetli Çocuk tiyatro oyunu ve Fantastik Canavarlar (Fantastic Beasts) ile genişlemeyi sürdürdü. Şu sıralar çekimleri Koronavirüs nedeniyle askıya alınan Fantastik Canavarlar 3 filmine dair ise yeni iddialar ortaya atıldı.

İlk olarak 2016 yılında Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar? ile izleyicinin karşısına çıkan yeni film serisi, 2018’de Grindelwald’ın Suçlarıyla yoluna devam etmişti. Fantastik Canavarlar 3 çekimleri ise J.K. Rowling’in senaryoyu baştan yazması nedeniyle ertelendikçe ertelenmişti. Şubat 2020 gibi başlaması planlanan çekimler ise Koronavirüs engeline takılarak belirsiz bir tarihe ötelendi.

Büyücülük Dünyası’nın okurlar tarafından fazla keşfedilmemiş çağlarından birisinde, 1920’lerde başlayan Fantastic Beasts hikâyesi Newt Scamander (Eddie Redmayne), Jacob Kowalski (Dan Fogler), Credence Barebone (Ezra Miller), Porpentina Goldstein (Katherine Waterston) ve Queenie Goldstein (Alison Sudol) gibi karakterleri bizlerle tanıştırmıştı. Ayrıca Gellert Grindelwald’ın (Johnny Depp) yükseliş yılları ve Albus Dumbledore’un (Jude Law) gençliği gibi ikonik anlar da yeni filmlerde karşımıza çıkanlar arasındaydı. Nicolas Flamel ve Nagini ise Potter kitaplarından aşina olduğumuz diğer isimlerdi.

Fantastik Canavarlar 3 filmi ise Harry Potter kitaplarından aşina olduğumuz daha fazla karakteri bizlerle buluşturma ihtimali ile gündemde. Yeni filmde bir miktar zaman atlaması olacağı ve maceranın İkinci Dünya Savaşı (1939 – 1945) yıllarına doğru yol alacağı gelen bilgiler arasındaydı.

İki Popüler Harry Potter Karakteri Fantastik Canavarlar 3 Filminde Yer Alabilir

Şimdi ise Büyücülük Dünyası’nın sevilen karakterlerinden Rubeus Hagrid’in FC 3’te geri dönebileceği konuşuluyor. Hagrid’in doğum tarihinin 1928 olduğu bilgisinden yola çıkarsak kendisinin ancak gençliğini görmemiz mümkün olabilir. Ancak Robbie Coltrane isminin de anılması, J.K. Rowling yine kendi yarattığı dünyayı tekrar değiştiriyor mu, sorusunu da beraberinde getirdi.

Üstelik geri dönmesi konuşulan tek karakter Hagrid değil. Sözü edilen diğer isim ise Grindelwald’dan sonra diyarda korku rüzgârları estiren Lord Voldemort. Gençlik adıyla Tom Riddle. Riddle’ın doğum tarihi ise 1926.

Yeni film eğer Hogwarts’ta yeterince zaman geçirirse her iki karakteri de yapımda görmek gayet olası olacak. Özellikle Riddle’ın Hagrid’i Hogwarts’tan attıran kişi olması; bu ikilinin arasındaki hikâyenin karşımıza çıkma olasılığını artırıyor. Ancak her iki karakterin de aynı oyuncularla geri dönme ihtimali oldukça düşük gözüküyor.

5 filmden oluşması beklenen Fantastik Canavarlar serisi, finalinde Gellert Grindelwald ve Albus Dumbledore düellosunun gerçekleşeceği 1945 tarihine kadar uzanacak. Bu da pek çok tanıdık Potter karakterini görme imkânını bizlere verileceği anlamına geliyor.

Yönetmenliğini David Yates’in üstlendiği Fantastik Canavarlar 3 filminin açıklanan vizyon tarihi Kasım 2021 idi. Koronavirüs nedeniyle bu tarih daha ileri bir zamana alınabilir.

Peki sizin yeni filmden beklentileriniz neler? Tanıdık karakterleri görme ihtimalini nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

* * *

* Voldemort Odaklı Harry Potter Evreni Filmi Geliştirilebilir

Not: Bu haber diğer projemiz olan Kayıp Rıhtım’dan alınmıştır.

Kaynak: Independent.co.uk

Hakan Tunç

Cadılar Bayramında doğdum. Harry Potter severim. Teorilerin havada uçuştuğu o eski günleri özlüyorum. Çeşitli dergi ve gazete eklerine eleştiri yazıları kaleme alıyorum. Şimdilerde kurucusu olduğum Kayıp Rıhtım sitesinde Genel Yayın Editörlüğü işine devam etmekteyim.