Fantastik Canavarlar 3 Devasa Bir Büyücülük Savaşı ile Geliyor

Fantastik Canavarlar 3

Fantastik Canavarlar 3 filminin çekimleri henüz başlamadı. Ancak filmden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre yeni film bizleri “epik” bir savaş sahnesine davet edecek.

Büyücülük Dünyası’nın yeni film serisinde Jacob Kowalski karakterini canlandıran aktör Dan Fogler, Fantastik Canavarlar 3’ün devasa bir büyücülük savaşı ile geleceğini duyurdu. Oyuncu hayranların “epik” savaş sahneleri için beklentiye girebileceklerini dile getirdi.

Tüm dünyayı esir alan Koronavirüs salgını nedeniyle çekimleri durdurulan pek çok yapımdan biri olan Fantastik Canavarlar 3 filmi için henüz bir prodüksiyon tarihi açıklanmış değil. Yine de film evreninden haberler, söyleşiler gelmeye devam ediyor.

Aktör Dan Fogler, Fantastik Canavarlar 3 filminin devasa bir büyücülük savaşı ile beyaz perdeye geleceğini belirtiyor. 2016’nın başında, Fantastik Canavarlar serisi, Harry Potter filmlerinin ön serisi olarak hayata geçmişti. Büyüzoolog Newt Scamander (EddieR edmayne)’in maceralarını konu alan seri 1920’lerde geçiyor.

Fantastik Canavarlar 3 dan fogler

İlk film Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerelerde Bulunurlar? Newt’in New York şehrinde sihirli yaratıkları kovaladığı, biraz daha bağımsız bir yapıt gibi dursa da 2018’de gelen devam filmi Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları ile seri bir nebze daha Harry Potter filmleriyle ilişkilendirilmeye ve kötü şöhretiyle bilinen kara büyücü Gellert Grindelwald (Johnny Depp) ile anlaşmazlıklara odaklanmaya başladı.

Grindelwald’ın Suçları pek çok olumsuz yorum aldı ve gişede beklentinin altında kaldı ancak Fantastik Canavarlar serisinin devam etmesi planlanıyor. Yazar J.K. Rowling, toplamda beş film olacağını, her birisiyle yavaş yavaş Grindelwald ve Albus Dumbledore (Jude Law) arasındaki ünlü savaşa hazırlanacağımızı söylemişti. Fantastik Canavarlar 3’ün, Eylül 2021’de vizyona girmesi bekleniyordu. Ancak Koronavirüs salgını filmin çekimlerinin aksamasına neden oldu.

Fantastik Canavarlar 3 Filmi Seyirciyi İkinci Dünya Savaşı Günlerine Götürüyor

Yapımın başlarında, Fogler, hayranların yeni yapımdan neleri beklemeleri gerektiğini yönünde bazı açıklamaları oldu. Fogler, seride No-Maj (Muggle) Jacob Kowalski’yi canlandırıyor.

SYFY WIRE ile olan bir röportajında, Fantastik Canavarlar 3’ün son derece yıkıcı olma potansiyeli olan büyük bir savaş hazırladığını dile getirdi. Fogler sözlerine şöyle devam etti:

“Olaylar İkinci Dünya Savaşı’nı temel alan devasa bir savaşa doğru ilerliyor, bu nedenle destansı savaş sahnelerinin geldiğini hayal edebilirsiniz.”

Fantastik Canavarlar 3

Grindelwald’ın Suçları kahramanlar ile Grindelwald’ın takipçileri arasındaki hesaplaşmaya sahne olmuştu zaten. Fantastik Canavarlar 3 bahisleri daha da arttıracak gibi duruyor.

Bahsi geçen İkinci Dünya Savaşı temeline dayanma konusu kendi içinde oldukça ilginç görünüyor. Özellikle de ilk iki filmin dönem ve setleri düşünüldüğünde. İlk iki film 1926 ve 1927 yıllarında geçiyorken, üçüncü film ve devamına geçilirken oldukça büyük bir zamansal sıçrama yapılmış olabileceğini gösteriyor. İkinci Dünya Savaşı 1939 yılında başlamıştı. Bu noktada filmler bu zaman dilimine ulaşana kadar aradaki zaman diliminin kapatılması gerekiyor. Ayrıca, Harry Potter’dan Grindelwald ve Dumbledore arasındaki savaşın 1945 yılında olduğunu biliyoruz, bu da kalan Fantastik Canavarlar filmlerinin geniş bir zaman dilimini yansıtacağını gösteriyor.

Fantastik Canavarlar 3 Filminin Zaman Çizelgesi Atlamalarla Dolu Olabilir

Fogler, daha önce de Fantastik Canavarlar 3’ün ilk iki filmin toplamından daha büyük olacağını açıklamıştı. Serideki potansiyel zaman çizelgesini düşününce Fantastik Canavarlar 3 belirli birkaç yılı kapsıyor olabilir. Bu durum hayranlarında güven vermiyor etmiyor olabilir. Çünkü Grindelwald’ın Suçları’nın en çok eleştirildiği noktalar düzensiz öykü akışı ve eğreti duran ters köşeler olmuştu.

Fantastik Canavarlar

Eğer Fantastik Canavarlar 3 bir seferde çok fazla şeye değinmeye çalışırsa yine izleyiciler tarafından hayal kırıklığıyla karşılanabilir. Ancak, bunların hepsi de aslında söylenti, Fantastik Canavarlar 3 gerçekten de herkesin umduğu şekilde bir dönüş de sağlayabilir. Bunu sadece zaman gösterecek.

Daha önce de senaryo üzerinde yeniden çalışılması gibi nedenlerle prodüksiyon tarihi ertelenen film, şimdi de Koronavirüs sebebi ile gecikmiş durumda.

Yeni filmde bizleri nasıl bir olay örgüsü bekliyor, hâlâ belli değil. Fantastic Beasts 3 hikâyesinin en azından bir kısmının Brezilya’da geçeceği biliniyor.

Peki sizin sıradaki filmden beklentileriniz neler? #EvdeKal’dığımız bugünlerde yorumlarda buluşalım!

* * *

* Lord Voldemort Filmi Yolda Olabilir!

Kaynak: ScreenRant

Forumdan Cevaplar!