“Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları” Hakkında Şimdilik Bildiğimiz Her Şey

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları hakkında neler biliyoruz? Aslında, birçok şey…

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filminin çekimleri bu yaz başlamıştı ve ikinci Fantastik Canavarlar filmi hakkında birçok şeyi zaten biliyoruz. Ancak dahası her zaman mevcuttur, öyle değil mi? Sizler için Pottermore‘dan çevirdik!

Not: film hakkında çok bilgi sahibi olup tadınızı kaçırmak istemiyorsanız, bu yazıyı okumamanızı öneririz!

Öncelikle filmin adının duyurulduğu habere mutlaka göz atın. Sonra, neler bildiğimize birlikte göz atalım.

Filmin İsmi Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları Oldu

İsimde de belirtildiği gibi Grindelwald (Johnny Depp), ikinci filmin merkezi olacak. Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar‘da maskesi düşen Grindelwald’ın MACUSA‘daki esareti fazla uzun sürmeyecek ve Grindelwald hâlâ büyücü topluluğunu büyülü olmayan dünyaya açma niyetinde.

Hâl böyleyken, bir sonraki adımı ne olacak? Filmin isminin söylediği gibi pek de iyi şeyler değil. Grindelwald gözaltından kaçacak ve takipçilerini davasına katacak. Birçok müridinin bile farkında olmadığı asıl amacı, safkan büyücüleri bütün büyüsüz varlıkların üzerinde tutmak. Harry Potter kitaplarından biliyoruz ki, Grindelwald’ın yükselişi büyücülük dünyasında kara zamanlar olarak biliniyordu – Lord Voldemort‘un yükselişi gibi. Böylece, biliyoruz ki bir şeyler oldukça ciddileşecek.

Jude Law, Albus Dumbledore Rolünde

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminde isminin geçmesinden sonra, Hogwarts’ın gelecekteki müdürü Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filminde sahneye giriş yapacak.

Bugün, Jude Law‘un Albus Dumbledore olarak giydiği kostümünü gördük. Kısa sakalı, uzun ve gri fitilli kadife paltosu, pek güzelce süslenmiş ayakkabılarıyla bir bütün. Kingsley Shacklebolt‘un da dediği gibi – Dumbledore’un bir stili var.

Dumbledore eski öğrencisi Newt’ten yardım isteyecek. Bu ikilinin bir geçmişi var gibi duruyor: Dumbledore, Newt’in yıllar önce Hogwarts’tan atılmasına karşı çıkmıştı. Ayrıca Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ın en son baskısına göre Newt Dumbledore için, “Benim için bir okul öğretmeninden fazlasıydı,” diyor.

Ve ekliyor:

Uluslararası Gizlilik Tüzüğü’nü, ya da daha önemlisi, Albus Dumbledore’un, insanların en özelinin, bana karşı olan güvenini sarsmadan daha fazlasını söyleyemem.

Dumbledore ayrıca uzun, etkileyici bir asaya sahip olarak görülüyor. Fakat bu Mürver Asa değil, çünkü…

Grindelwald Mürver Asa’ya Sahip

Bu yeni fotoğrafta Grindelwald, Harry Potter filmlerinden bize tanıdık gelen dokusuyla bir asa tutuyor. Kitaplardan biliyoruz ki Grindelwald terör estirmeye başlamadan önce büyücülük dünyasının en güçlü asasını, asa yapımcısı Gregorovitch‘ten çalmıştı.

Kartal gözlü hayranlar fark etmiştir ki, Dumbledore’un asası Mürver Asa’nın hemen yanında. Bekleyen insan istediğini her zaman alır, Albus…

Tanıdık Yüzler Geri Dönüyor

Asıl kahramanımız Newt Scamander (Eddie Redmayne) ve arkadaşları – No-Maj New York’lu Jacob Kowalski (Dan Fogler) ve kız kardeşler Tina (Katherine Waterston) ve Queenie Goldstein (Alison Sudol) – gelecek filmde karşımıza çıkacak.

Aklı başında MACUSA başkanı Seraphina Picquery (Carmen Ejogo) ayrıca geri dönüyor, yanında Abernathy, Kevin Guthrie tarafından hayat bulan bir MACUSA müfettişi, karakteri var. Grindelwald’ın tekrar kaçmasının arkasından Newt bulabildiği bütün yardıma ihtiyaç duyacak.

İlk Filmin Hemen Arkasından Başlıyor

Film 1927 yılında geçiyor, Newt’in ilk macerasından hemen birkaç ay sonra. ‘Kükreyen Yirmiler’in tam ortasındayız, fakat karakterlerimiz bu on yılın zevkini çıkartmaktan çok daha büyük bir amacın peşinde.

Örneğin, Newt üzerinde çalıştığı kitabı sonunda bitiriyor: Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar.

Ayrıca filmin New York’tan uzakta, Paris ve Londra‘da çekileceğini de biliyoruz. Fantastik Canavarlar dünya turunda! Newt’in seyahat belgelerine bakarsak, başı biraz belada olabilir.

Ve Credence Hayatta!

Credence (Ezra Miller) ‘gizemli bir şekilde’ geri dönüyor. Bağnaz Mary Lou ile büyümesi bir Obscurus, bir cadı ve büyücünün güçlerini bastırması halinde ortaya çıkan karanlık ve kontrol edilemez bir güç, geliştirmesine neden olmuştu. Credence’ı ilk gördüğümüzde, Obscurus formu tarafından öldürülmüş gibiydi, peki nasıl oldu da hayatta kaldı?

Obscurial‘ların 10 yaşından sonra yaşadığı pek görülmediği için Credence’in aslında çok güçlü bir büyücü olduğunu söyleyebiliriz. Bugün yayımlanan yeni fotoğrafta, Claudia Kim‘in ismi açıklanmamış karakteriyle oldukça samimi bir şekilde oturuyor… Kendisini sonra inceleyeceğiz…

Eski Daily Show Muhabiri Jessica Williams’ın Bir Rolü Var – Ayrıca Nicolas Flamel Görünecek

Daily Show‘dan Jessica Williams, ismi daha açıklanmamış bir rolde sahneye çıkacak. Bu konu hakkında biraz heyecanlı olabilir. Kendisinin bir Potter hayranı olduğunu duyduk.

Merhaba. Çığlık atıyorum çünkü Fantastik Canavarlar’da yer alacağım!

Yeni kadro ve karakterler, Wolf Roth tarafından Spielman; Victoria Yates tarafından Bunty; Derek Riddell tarafından Torquil Travers; Poppy Corby-Tuech tarafından Rosier ve Cornell S John tarafından Arnold Guzman olarak sahneye aktarılacak karakteri de içeriyor.

Travers ve Rosier, Harry Potter kitaplarında ismi geçen iki Ölüm Yiyen. Uzak akrabalıklar, belki?

Nicolas Flamel, Felsefe Taşı’nın yaratıcısı, filmde kendine yer bulacak. Brontis Jodorowsky tarafından hayat bulacak. Flamel ayrıca Dumbledore ile oldukça arkadaş canlısıydı – karakterlerin bir sahneyi paylaşacağı manasına mı geliyor?

Newt’in Abisi ve Leta Lestrange İle Tanışacağız

Kısacık bir şekilde bir fotoğrafta görükten sonra, Newt’in geçmişinden gizemli bir kadın olan Leta Lestrange (Zoë Kravitz) Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları kadrosuna katılıyor ve kendisi nişanlı… Newt’in abisi Theseus ile.

Theseus (Callum Turner), yumuşak huylu Büyüzolog kardeşinden birazcık farklı – kendisi bir savaş kahramanı ve İngiliz Sihir Bakanlığı’nda Baş Seherbaz.

Bir Büyücü Sirkine Koşuyoruz

Büyülü eğlenceler bakımından, Quidditch maçları ve Yılbaşı Balosu’nu görmüştük, fakat bir büyücü sirkini görmemiştik. Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları‘nda bu kavramı tam anlamıylar göreceğiz. Sirk’in sahibi ise Skender (Ólafur Darri Ólafsson). Claduia Kim’in karakteri ise sirkin ‘dikkat çeken’lerinden biri. Bunun sebebi ise…

Jude Law, Ezra Miller, Claudia Kim, Zoë Kravitz, Callum Turner, Katherine Waterston, Eddie Redmayne, Dan Fogler, Alison Sudol ve Johnny Depp. (Görsele tıklayarak büyütebilirsiniz.)

Yeni Bir Çeşit Lanet Açıklandı

Claudia Kim’in karakteri bir ‘Maledictus‘ (kötülenmiş, lanetlenmiş) – onu bir yaratığa döndüren bir kan lanetinin taşıyıcısı. Bu bir Animagus olmaktan biraz farklı, Animaguslar isteğe bağlı olarak hayvana dönüşebiliyor. Eğer bu kelimeyi etimolojik olarak incelersek, ‘mal’ hasta veya insafsız, ‘dictus’ ise Latince’de ‘konuşmak’ anlamına geliyor.

Kilit Karakterlerin Gençliklerini Göreceğiz

Bu yıl geçtiğimiz zamanlarda, büyücülük dünyası ailesine katılması için genç aktörlere yönelik bir oyuncu seçmesi yapılmıştı. Roller, genç Newt Scamander, Leta Lestrange, Albus Dumbledore, Gellert Grindelwald ve ‘Sebastian‘ isimli bir karakter içindi. Kimsin sen, Sebastian?

Eğer oralarda bir yerde haberimizin olmadığı yaşlandırma-karşıtı bir iksir yoksa, bu seçmeler karakterlerin geçmişiyle ilgili flashback’ler göreceğimiz manasına geliyor. Eminiz ki ergen-Grindelwald çok sevimli olacak.

Bu J.K. Rowling’in İkinci Senaryosu

J.K. Rowling senaryoyu bizzat yazdı, David Yates ise yönetmenliğine geri döndü. J.K. Rowling yakın bir zamanda, setten bir fotoğraf paylaşmıştı – çok gösterişli bir sandalye vardı. Tekrardan emin ellerdeyiz.

“Fantastik Canavarlar 2: Grindelwald’ın Suçları” filmi, 16 Kasım 2018’de sinemalarda!

Sizler bu haberler hakkında neler düşünüyorsunuz? Bizimle paylaşmayı unutmayın!

4 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir