Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları Senaryo Kitabı Çıktı

Fantastik Canavarlar

Harry Potter dünyası, Wizarding World markası altında Fantastik Canavarlar filmleriyle birlikte genişlemeye devam ediyor. Bunun bir yansıması olarak da artık bir gelenek haline gelmiş filmlerin senaryo kitapları baskıları tüm hızıyla sürüyor. Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları yapımının senaryo kitabı da Türkçe olarak raflardaki yerini alıyor.

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filmi geçtiğimiz yıl kasım ayında vizyona girmiş ve serinin hayranları tarafından oldukça eleştirilmişti. Bunun sonrasında beşleme olması beklenen film serisi, sürpriz olmayan bir ertelemeyle karşılaşmış ve üçüncü filmin tarihini 2021’e atmıştı.

Haliyle bu gelişme Wizarding World cephesini biraz sarsmıştı. Ancak ne Warner Bros. ne de J.K. Rowling geri adım atmaya niyetli.

İkinci filmin senaryo kitabı, serinin ülkemizdeki yayın haklarının sahibi olan Yapı Kredi Yayınları tarafından Türkçeye kazandırıldı.

Kitabın arka kapak tanıtımı şöyle:

Güçlü karanlık büyücü Gellert Grindelwald, Newt Scamander’ın yardımıyla New York’ta yakalanmıştı. Ama Grindelwald dediğini yaparak kaçar ve destekçilerini bir araya getirmek için yola koyulur; bunların pek çoğu Grindelwald’ın gerçek planlarından habersizdir, Grindelwald’ın asıl niyeti büyüdışı varlıklar üzerinde hâkimiyet kurmak için safkan büyücüleri başkaldırmaya teşvik etmektir. Albus Dumbledore, Grindelwald’ın planlarına engel olmak için eski Hogwarts öğrencilerinden biri olan Newt Scamander’ı görevlendirir, Newt karşısına çıkabilecek tehlikelerin farkında olmaksızın ona yardım etmeyi bir kez daha kabul eder. Büyücüler dünyası gitgide bölünürken, en sahici arkadaşlar arasında ve aile içinde bile sevgiyle sadakat sınanacak ve herkes tarafını seçecektir.

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları uluslarası çoksatan Harry Potter kitaplarının yazarı J.K. Rowling’in yazdığı, beş filmden oluşacak bir film serisinin ikinci filminin senaryosudur. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’da yaşananlardan birkaç ay sonra 1927 yılında New York’tan Londra’ya, Paris’e, hatta Hogwarts’a taşınan bu gizemli ve sihirli hikâye, büyücüler dünyasında olağanüstü yeni bir bölümü ortaya seriyor.

304 sayfalık kitabın çevirmenliğini Hazel Bilgen üstleniyor. Beyaz perdede izlediğimiz filmin senaryosundan ibaret olan bu kitap, daha çok koleksiyoncu Potter hayranlarına hitap ediyor.

Ekim 2019 tarihiyle raflara çıkan kitabın etiket fiyatı ise 35 TL.

Fantastik Canavarlar 3 filminin çekimleri Şubat 2020’de başlayacak. Filmin vizyona girişi ise Kasım 2021’i bulacak.

Peki siz senaryo kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!