Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları Senaryo Kitabının Büyüleyici Kapağı Yayınlandı

Hepimizin sabırsızlıkla beklediği Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filmi ile ilgili gün aşırı yeni bir bilgi hayatımıza giriyor. Bir yandan merakımızı küçük küçük yemlerle beslese de diğer yandan sabırsızlığımızı arttırmıyor değil. J.K. Rowling tarafından kaleme alınan ve film ile aynı anda yayımlanması beklenen senaryonun kapağı duyuruldu. Pottermore ekibinin yayınladığı bu harika haberi sizler için çevirdik.

J.K. Rowling tarafından yazılan, Fantastik Canavarlar’ın ikincisinin senaryo kapağı, ikinci filmin hikayesi hakkında üstü kapalı ipuçları veren çizimler ve işaretlerle işte burada.

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları 16 Kasım’da vizyona girdiğinde, J.K. Rowling tarafından yazılan orijinal senaryo da basılmış olarak yeni filme eşlik edecek.  İngiltere’de Little Brown, Amerika ve Kanada’da Scholastic ve Fransızca olarak da Gallimard tarafından yayımlanacak olan senaryonun şimdilik yalnızca kapağını sizlerle paylaşabiliyoruz. İngiliz ve Amerikan versiyonları 16 Kasım’da yayımlanırken Fransız baskı ise bir gün önce yayımlanacak.

Yazılı basımlarla birlikte, Pottermore, kitapların dijital versiyonlarını da yayımlıyor olacak.

Kapağın tasarımını Harry Potter ve Fantastik Canavarlar filmlerinin grafik tasarım ekibi MinaLima hazırladı. Kapak, ilk Fantastik Canavarlar senaryosunun incelikli tasarımını tamamlar nitelikte-bir kez daha gelecek hikayenin farklı yüzeylerini temsil eden gizemli imgelerle süslenmiş durumda.

Çizimde, merkez odaktaki Eiffel Kulesi ile Grindelwald’ın Suçları’nda ziyaret edilen şehirlerden biri olan Paris’e saygı gösterisinde bulunuluyor. Şahin gözlü takipçilerimizin fark edebileceği gibi, bir Kabuluk ve bir Burnuk gibi birkaç sihirli yaratık tespit edilebilirken yanlarında Ölüm Yadigarları gibi Büyücü Dünyası’nın bilinen sembollerine de rastlamak mümkün. Ayrıca üzerinde “NF” harfleri olan bir asma kilit, bir parça mücevher ve kapağın tepesine asılmış uğursuz bir kuru kafa da görülebiliyor. Peki tüm bunlar hikaye açısından ne anlama geliyor?

Miraphora Mina ve Eduardo Lima, bu yoğun detaylı kapağın arkasındaki yaratıcı süreci ve tasarımlarında Fransa’ya yer vermelerinin ne kadar önemli olduğu hakkında Pottermore’a konuştu.

“Bu filmde Yeni Sanat Akımı estetiği son derece güçlü”, diye açıklıyor ikili. “Kostümler, mimari, renkler: sanki bize gerçekten basmamız gerektiğini hissettiriyordu (kapağa). Bu nedenle Paskalya yumurtaları ve gizlenmiş mücevherler tüm bu dallar ve süslemelerin arasına gizlenmiş durumda ve geleneksel estetiği gerçekten takip ediyor.”

Fransız Baskı Kapağı

“Yer bu filmde oldukça önemli ve Eiffel Kulesi o kadar ikonik ki kendisini bu tasarıma ödünç verdi”, diye ekliyor Mira. “Renkler içinse, altın temanın devam etmesini istedik, ancak hikaye giderek karanlıklaştığından, bu siyah siluet tasarımını uyguladık. Kalan ana renk ise süreç için tipik bir renk.”

Tasarımı dikkatlice inceleyip kaç tane ipucu yakalayabileceğinize bir bakın.

Senaryonun duyurulması, Grindelwald’ın Suçları’nın üç ayrı ülkede gerçekleşen üç bölümlü bir yolculuk olduğunu ortaya çıkartıyor: Kuzey Amerika, İngiltere ve Fransa. Özellikle de, hikaye bizi önce Paris’e götürmekte, sonra New York’a geri getirmekte ve Londra gölünün üzerinden geçirmekte. Fragmandan anladığımız kadarıyla bir şekilde Hogwarts’a geri döneceğiz-bu nedenle keşfedilecek çok yer var.

Amerika ve İngiltere’de senaryonun bir kopyasını şimdiden ön sipariş edebilirsiniz. Bu versiyonlar film ile aynı gün, 16 Kasım 2018’de yayımlanacak.

Senaryo kapağındaki detaylar sizi de heyecanlandırdı mı? Peki siz en çok hangi detayı merak ettiniz? Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir