Felsefe Taşı’nın 20. Yılı Şerefine İngiltere Ulusal Kütüphanesi Büyük Bir Etkinliğe Hazırlanıyor!

Felsefe Taşı 20. Yıl

Harry Potter ve Felsefe Taşı‘nın 20. yılını kutlamak amacıyla Bloomsbury Yayıncılık ve İngiltere Ulusal Kütüphanesi oldukça özel bir gösterim için hazırlık yapıyor!

26 Haziran 2017’de Harry Potter ve Felsefe Taşı ilk kez yayımlanalı tam 20 yıl olmuş olacak. İnanması güç ama evet gerçekten o kadar uzun zaman geçti Harry hayatlarımıza gireli.

Felsefe Taşı‘nın büyük doğum günü kutlamaları kapsamında, J.K. Rowling‘in ilk kitabını onurlandırmak için kitabın Birleşik Krallık’taki yayımcısı Bloomsbury, çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenleyecek.

İlk olarak, kitabın doğum gününde Bloomsbury, Felsefe Taşı’nın Hogwarts binaları temalı dört farklı edisyonunu piyasaya sürecek. Edisyonlardan her biri Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff ve Slytherin binalarından birinin renkleri ve armasını içerecek.

Sadece bu bile yeterince heyecanlandırıcı bir haberken Bloomsbury bununla da yetinmeyerek İngiltere Ulusal Kütüphanesi ile birlikte oldukça büyük bir Harry Potter etkinliği gerçekleştirecek!

İngiltere Ulusal Kütüphanesi 20 Ekim 2017‘de ev sahipliği yapmaya başlayacağı bu etkinliklerle Harry Potter’ın hayatlarımıza kattığı sihri kutlayacak. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki bu etkinlik yaşayan bir yazarın bir kitap serisini onurlandıracak olması bakımından türünün ilk örneği!

british_library_reading

Etkinlikler kapsamında İngiltere Ulusal Kütüphanesi’nin oldukça heyecan verici kendi koleksiyonlarından faydalanılacak. Bu koleksiyon adeta bir hazine ve içerisinde dünyanın her tarafında sihir tarihi ve büyücülük kitapları da var. Etkinliğin en heyecanlı kısmı ise büyük ihtimalle Bloomsbury ve J.K. Rowling‘in arşivlerinden daha önce görmediğimiz materyallerin yayımlanması olacak.

Bloomsbury Çocuk Kitapları’nın yayın koordinatörü Rebecca McNally, İngiltere Ulusal Kütüphanesi’nin kitapseverler için büyülü bir yer olduğunu ve bu etkinliğin Harry Potter hayranları için hayatta belki de bir kez gelebilecek bir şans olduğunu belirtti.

Son olarak şunu söyleyebiliriz ki İngiltere Ulusal Kütüphanesi’nin adeta bir Harry Potter cennetine dönüşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Daha nice 20. yıl kutlamalarına…

Orada olabilmek vardı!

british-library

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir