Grindelwald’ın Suçları Filminde Dumbledore’un Eş Cinselliği Açıkça Belli Olacak

2007 yılında Rowling’in Tweet’i ile haberdar olduğumuz anda ortalığın karıştığı bir konuydu Albus Dumbledore‘un eş cinsel olma ihtimali. Yazar onu hep bu şekilde hayal ettiğini dile getirse de 7 kitap, 8 filmlik bu evrende buna işaret eden en ufak bir ipucu bulamamıştık.

Ancak serinin devam filmi olan Fantastik Canavarlar serisi ile birlikte, Rowling’in senaryo yazarlığı da işin içine girince bu konunun eninde sonunda gündeme gelebileceği hep aklımızın bir köşesindeydi. Şimdiyse filme kalan süre daralırken son fragmandaki Kelid Aynası sahnesi ve ardından yönetmen David Yates‘in bu konuyu doğrulayan açıklamaları, konuyu bir kez daha gündemimize getirdi. Telegraph‘ın haberini sizler için derledik; keyifli okumalar dileriz.

Yönetmek David Yates, serinin yeni filminde Albus Dumbledore’un “eş cinsel” olduğunun anlaşılır olacağını söyledi.

Yates, bu yılın başlangıcında; yeni Fantastik Canavarlar filminden bahsederken herhangi bir karakterin cinsel yöneliminin “açıkça” ortaya konmayacağını söyleyerek büyük tepki almıştı.

Ancak Empire Dergisi’ne verdiği son röportajında, Yates önceki yorumunu düzeltmeye gayret etti. “Önceki röportajda, Dumbledore’un eş cinsel olmadığını söylemedim, o öyle,” diye açıkladı.

“Bu dev hikâyenin bu bölümünde Jo onun cinsel yönelimine odaklanmıyor, ancak biz yine de bunu püskürtmüyor ya da üzerini örtmüyoruz,” diye devam etti Yates. Dediğine göre Dumbledore “bu filmdeki gay adam” olmasa da bu yönü yine de izleyicilerin anlayabileceği şekilde gösterilecek.

“Çektiğimiz sahnelerin bazıları onun ve genç Grindelwald’ın son derece duygusal anlarını da içeriyor,” dedi. Johnny Depp tarafından canlandırılan Grindelwald, Dumbledore’un (Jude Law) kalbini kazanan bir “kara büyücü”.

“Onların aşk hikâyeleri bu filmde anlatılmıyor, ancak göreceğiniz şey açıkça belli ki… o bir eş cinsel,” dedi Yates. “Grindelwald’ın Suçları filmi temelde başka şeyler hakkında, ancak Dumbledore ve Grindelwald’ın hikâyesi ön plana çıkıyor, ki işte hikâye de bu.”

Yates, 2016’da yayınlanan Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerelerde Bulunurlar filmini ve orijinal Harry Potter serisinin son dört filminin yönetmenliğini yapmıştı.

Filmlerin temel aldığı Harry Potter kitaplarında karakterin cinsel yönelimi hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak, yazar 2007’de bu karakteri hep eş cinsel olarak hayal ettiğini açıklamıştı. Rowling’in senaryosunu yazdığı bu son film ise 16 Kasım’da vizyona girecek.

Şüphesiz ki Dumbledore bir gün Harry’ye söylediği gibi Kelid Aynası’nda “elinde bir çift çorap tuttuğunu” görmüyormuş. Siz de bu olağanüstü aşkın hangi noktada düşmanlığa dönüştüğünü merak ediyor musunuz? Belki de bir noktada mantık ağır basıp doğru olanı yaptıysa bile içten içe yaşadığı o hayranlık hiç bitmedi?

Düşüncelerinizi ve merak ettiklerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.


bunlar da ilginizi çekebilir:

* J.K. Rowling, Dumbledore – Grindelwald Aşkını Neden Bu Kadar Yüzeysel Anlattı?

* Kelid Aynası’nda ‘Grindelwald’ı Görmek’: Bir Albus Dumbledore Umutsuzluğu

* Dumbledore’un Seri Boyunca İstemeden de Olsa Grindelwald’u Andığı 5 An

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!