Harry Potter’ın Orijinal Asası Açık Artırmada Satıldı!

Harry Potter'ın Orijinal Asası Açık Artırmada Satıldı

Hollywood’un en ikonik eşyaları açık artırmaya çıktı. Bunlar arasında Daniel Radcliffe’ın filmlerde kullandığı Harry Potter’ın orijinal asası da yer alıyordu!

Harry Potter serisinin ilk filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı’nda kullanılan asa, açık artırmada 93.750 dolara alıcı buldu.

Hollywood tarihinin en önemli film eşyalarının satışa çıkarıldığı Heritage Auctions’ın düzenlediği açık artırma sinema tutkunlarını ve bu sefer özellikle de Potterhead ve Star Wars hayranlarını heyecanlandırdı. Toplam 5.9 milyon dolar gelir elde edilen etkinlikte, Harry Potter serisinden Star Wars’a, Disney klasiklerinden Star Trek’e kadar birçok kült yapımın ikonik parçaları sahiplerini buldu.

Harry Potter'ın Orijinal Asası Açık Artırmada Satıldı

Açık artırmanın en dikkat çekici satışlarından biri, Harry Potter serisinin ilk filmi olan Harry Potter ve Felsefe Taşı’nda Daniel Radcliffe tarafından kullanılan sihirli asaydı. Harry’nin büyücülük dünyasındaki maceralarının başlangıcını temsil eden bu özel asa, 93.750 dolara (bugünkü kurla 3 Milyon 117 Bin Türk Lirası) satıldı. Bu satış Harry Potter hayranları için büyük bir heyecan kaynağı oldu ve serinin hâlâ ne kadar popüler olduğunu gösterdi.

Artırmada sadece Harry’nin asası değil, serinin üçüncü filmi olan Azkaban Tutsağı’nda kullanılan diğer asalar da satışa çıkarıldı. Daniel Radcliffe’in bu filmdeki asasının yanı sıra, Sirius Black karakterini canlandıran Oscar ödüllü aktör Gary Oldman’ın kullandığı asa da büyük ilgi gördü.

Sirius Black Asa

Harry Potter Eşyalarının Yanı Sıra Açık Artırmada Birçok Filmin İkonik Ürünleri de Satışa Çıktı

Harry Potter eşyalarının yanı sıra açık artırmada Star Wars serisinden de önemli parçalar yer aldı. Özellikle ilk Star Wars filminde Ölüm Yıldızı’nı yok eden Y-Wing savaşçısının 27.5 inçlik minyatür modeli, 1.55 milyon dolara satılarak rekor kırdı. Bu model yönetmen George Lucas’ın bilimkurgu başyapıtı için yapılan sadece iki modelden biri olma özelliğini taşıyor.

Açık artırmada ayrıca Prenses Leia’nın Jedi’ın Dönüşü filminde giydiği ikonik altın bikini de 175.000 dolara alıcı buldu. Carrie Fisher’ın canlandırdığı karakterin bu kostümü Yıldız Savaşları hayranları arasında kült bir statüye sahip.

Star Wars Prenses Leia Altın Bikini

Disney hayranları için de heyecan verici satışlar gerçekleşti. Carl Barks imzalı, Scrooge McDuck ve yeğenleri Huey, Dewey ve Louie’yi betimleyen orijinal bir yağlı boya tablo 312.500 dolara satıldı.

Sinema afişleri de açık artırmada önemli yer tuttu. Robert Peak imzalı orijinal Uzay Yolu IV: Eve Yolculuk (Star Trek IV: The Voyage Home) film afişi 106.250 dolara, John Alvin’in nadir bulunan Blade Runner afişi ise 100.000 dolara alıcı buldu.

Ya sizlerin böyle bir şansı olsaydı filmlerden hangi eşyaların sahibi olmak isterdiniz? Yorumlarda belirmeyi unutmayın!


Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip edebilirsiniz!

Kaynak: CNN

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir