“Harry Potter” Dizisinde Başyazar Belli Oldu: HBO, “Succession”ın Yapımcısı ile Anlaştı

Harry Potter Dizisi Başyazarını Buldu

Harry Potter dizisi merakla beklenen başyazarını Succession’da buldu. HBO imzası ile ekrana taşınacak proje Francesca Gardiner’a emanet edilecek. Yapımın bazı bölümlerini yöneteceği belli olan ilk isim ise Emmy ödüllü Mark Mylod.

Son olarak geçen mart ayında, Harry Potter dizisi için hangi senaristlerin finale kaldığına dair bir gelişme yaşanmıştı. Nihayet Warner Bros. Discovery, projeyi emanet edeceği yaratıcı ekibi kurdu ve Potterhead’lerin meraklı bekleyişi de böylece başlamış oldu.

HBO, uzun süredir beklenen Harry Potter dizisinin başyazar koltuğuna Succession, Killing Eve ve His Dark Materials dizileri ile tanınan Francesca Gardiner’ı getirdi. Projenin yönetmenleri arasında ise yine Succession’dan Emmy ödüllü Mark Mylod da bulunacak. Gardiner, dizinin yazarlığını ve yapımcılığını üstlenirken, Mylod birkaç bölümün yönetmenliğini yapacak ve aynı zamanda yürütücü yapımcı olarak görev alacak.

İlk olarak Max için duyurulan dizi projesi, kısa bir süre önce HBO’ya taşınmıştı. Büyük çaplı projelerini dijitalde yayınlamak yerine kablolu kanalda göstermeyi tercih eden stüdyo, bu haberden kısa bir süre sonra yeni ve heyecan verici bilgiler paylaştı.

Harry Potter Francesa Gardiner ve Mark Mylod
Francesa Gardiner ve Mark Mylod

HBO ve Warner Bros’un bu stratejik tercihleri, Harry Potter dizisinin hayata geçirilmesine dair samimi niyetlerini bir kez daha gösteriyor. Yayıncılar, sağlam bir yaratıcı kadro kurmaya büyük önem veriyor.

Harry Potter Dizisi Oyuncu Kadrosu Seçmeleri Başlıyor: Yeni Nesil Hayran Kitlesini Cezbedecek İsimler Aranıyor

Serideki karakterleri canlandıracak oyuncu kadrosunun da yakında açıklanması bekleniyor. Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint’in rol aldığı sinema filmleriyle aynı isimlerin yer alması zor görünüyor. HBO ve Warner Bros. Discovery, “yeni nesil hayran kitlesini cezbedecek” yepyeni bir kadroyla yola çıkmayı planlıyor.

Harry Potter Dizisi Geliyor HBO

Harry Potter dizisinin çıkış tarihi de henüz netlik kazanmadı. Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav, bu yılın başlarında 2026’yı hedeflediklerini dile getirmişti. Her sezon bir kitaba odaklanacak şekilde planlanan 7 sezonluk serinin, uzun bir süre boyunca biz Potterhead’lerin gündemini meşgul edeceği tahmin ediliyor.

J.K. Rowling de projenin yapımcıları arasında yer alacak. Son yıllarda yaşanan tartışmalara rağmen ünlü yazar dizide tam yetkiye sahip olacak. Yine de HBO yetkilileri Rowling’in gündemdeki konumuna dair net bir tavır ortaya koymaktan kaçınıyor. Önceki yıl dizinin duyurusundan kısa süre sonra konu hakkında açıklama yapan HBO ve Max içerik şefi Casey Bloys “Çok karmaşık ve nüanslı bir konu bu. Odak noktamız sadece perdeye yansıyacak olan” demişti.

Harry Potter Dizisi

Dizinin yürütücü yapımcılığını Brontë Film and TV’den J.K. Rowling, Neil Blair ve Ruth Kenley-Letts ile Heyday Films’den David Heyman üstleniyor. Heyman film uyarlamasında yapımcı koltuğunda oturuyordu.

Harry Potter dizisi için belirlenen yaratıcı ekibi siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Deadline

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir