“Harry Potter” Dizisinde Senarist Belli Oluyor: Finale 3 Yazar Kaldı!

Harry Potter Dizisi Senarist

Harry Potter dizisi için senarist yarışı giderek kızışıyor. Finale kalan üç yazardan birisi, Wizarding World’ün yeni adımını şekillendiren isim olacak.

İngiltereli fantastik kurgu yazarı J.K. Rowling imzasını taşıyan Harry Potter serisi, toplam 8 filmden oluşan yolculuğunu 2001-2011 yılları arasında tamamlamış ve milyonlarca izleyicinin hafızalarında yer edinmişti. Yaklaşık 8 milyar dolar hasılat kazandıran yapımın ardından önce Lanetli Çocuk tiyatro oyunu, ardından da Fantastik Canavarlar serisi başlatılmıştı.

Warner Bros. Discovery Fantastic Beasts serisinde aradığını bulmaktan uzak bir profil çizerken CEO David Zaslav tekrar “köklere dönüş” mesajı vermiş ve Harry Potter’ın bir kez daha -ancak bu defa TV dizisi formatında- uyarlanacağı ortaya çıkmıştı.

Her kitabın tek bir sezon olarak değerlendirileceği, kaynak materyale daha sadık bir uyarlama fikriyle yola çıkan ekip; yayın tarihi olarak kendilerine 2026’yı seçmişti.

Harry Potter Dizisi Senarist Arayışı

WBD’nin dijital yayın platformu Max üzerinden izleyicilerle buluşacak dizide uzun süredir yazar arayışı devam ediyor. Stüdyo pek çok senarist arasından en doğru tercihi yapmak için ince eleyip sık dokumayı sürdürüyor.

Harry Potter Dizi Uyarlamasında Senarist Haziran Ayında Belli Olacak

Deadline’ın yakın tarihli bir haberi, dizi uyarlamasında yazarların bir kısmının Los Angeles’ta resmi sunum yaptığını duyurmuştu. Bu sunumları Londra’da ikinci bir tur takip etti. Hatta birden fazla dizinin aynı anda geliştirilebileceği ihtimalleri bile ortaya atıldı. Neticede finale 3 senarist kaldı.

Adaylardan biri Succession, His Dark Materials, Killing Eve, The Rook ve The Man in the High Castle gibi dizilerde imzası bulunan Francesca Gardiner oldu.

Şimdi ise Harry Potter dizisinde senarist olmak için yarışan diğer iki yazarın Tom Moran ve Kathleen Jordan olduğu doğrulandı. Moran The Devil’s Hour, The Feed ve Wild Bill dizileriyle tanınıyor. Jordan ise şu sıralar Netflix dizisi The Decameron üzerinde çalışıyor; geçmişte ise Teenage Bounty Hunters’ın yaratıcılığını üstlenmişti.

Harry Potter Dizisi Yayın Tarihi Belli Oldu

Kaynaklar dizinin nihai senaristinin kim olacağına dair kararın haziran ayında verileceğini öne sürüyor. Bununla birlikte Max’in birden fazla Harry Potter projesine açık olduğu fikri de sık sık dile getiriliyor.

Sizce Harry Potter dizisi için senarist tercihi hangi yazardan yana yapılmalı? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve daha fazlası için Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Muggle Net

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir