Harry Potter Dizisinin Oyuncu Kadrosunda Son Sözü J.K. Rowling Söyleyecek

Harry Potter Dizisinde Son Sözü J.K. Rowling Söyleyecek

Yeni Harry Potter dizisinin oyuncu kadrosuyla ilgili olarak, kitapların yazarı J.K. Rowling’in tüm önemli kararları vereceği açıklandı. Yani yeni Harry, Ron ve Hermione’yi bizzat Rowling belirlemiş olacak.

Yazarın karakterleri, film serisinin sona ermesinden on yıldan fazla bir süre sonra ekranda yeniden hayat buluyor. Warner Bros. Discovery, yeni adıyla MAX olan HBO Max için geçen ay Hogwarts’ta yaşananlarla ilgili bir dizi hazırladıklarını ve bunu “kelimenin tam anlamıyla” çekeceklerini duyurdu. Dizinin toplamda 7 sezondan oluşacağı ve her sezonun bir kitabı konu alacağı da duyuruldu.

Yayın servisi şimdi Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson’ın halefini seçmek zorunda ve Daily Mail’in haberine göre, aynı zamanda dizinin yapımcısı olan Rowling’in kendisi bu konuda kararı verecek kişi olacak. Gazetenin verdiği bilgiye göre yazar sağ kalan çocuğu kimin oynayacağına karar verecek ve diğer kilit karakterlere de “kişisel olarak karar verecek”.

Harry Potter Dizisinin Oyuncu Kadrosunda Son Sözü J.K. Rowling Söyleyecek

J.K. Rowling son zamanlarda transseksüel karşıtı sözleriyle internette dikkat çekmişti, ancak yeni dizinin yaratıcıları tartışmaya dahil olmak istemiyor. Variety’ye konuşan HBO CEO’su Casey Bloys konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu forumun bunun için uygun olduğunu düşünmüyorum. Öncelikle internette, girmek istemediğimiz karmaşık ayrıntılarla dolu bir tartışma. Bizim için önemli olan ekranda ne olduğudur. Harry Potter’ın hikâyesi özünde olumlu, sevgi ve kendini kabullenme ile ilgili. Bizim önceliğimiz bu, ekranda ne olduğu.”

Yeni Harry Potter Dizisinde J.K. Rowling’in de Yapımcı Olarak Yer Alması Boykot Çağrılarını Birlikte Getirdi

Son kararı J.K. Rowling’in verecek olması da şimdiden tartışma yarattı. Son olarak Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyununda Hermione Granger’ı siyah oyuncuların canlandırması, dizide de böyle olabileceğine dair bir işaret gibi görünüyor. Ayrıca yapımda rol alacak çocuk oyuncuların tanıdık yüzlerden mi seçileceği yoksa tamamen yeni ve tanınmayan isimlerden mi seçileceği de belirsizliğini koruyor.

jk rowling - return to hogwarts katılma kararı

Dizi duyurusu yapıldıktan sonra bazı hayranlar projede Rowling’in de söz sahibi olmasından dolayı boykot çağrısı başlatmıştı. Ancak yazar, boykot çağrıları karşısında da önemini almış ve şunları söylemişti:

“Üç yıldan uzun bir süre önce Harry Potter’ın benim için tek anlamı, büyüdüğüm sihirli dünyadan ibaretken bu projede yer almıştım. Bu, Rowling’in görüşlerinin farkına varmamdan çok önceydi. Bu duyurudan zarar gören herkes için gerçekten çok üzgünüm. T olmadan LGB olmaz.”

Dizide rol alacak kilit oyuncuları Rowling’in seçecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda bu konu hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşabilir, daha fazla Harry Potter içeriği için bizleri sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

Kaynak: Hungary Posts English

3 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir