Harry Potter Dünyasının Merakla Beklenen Kitapları Yeniden Raflarda!

Ve hepimizin merakla beklediği o müjdeli haber nihayet geldi! Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar, Çağlar Boyu Quidditch ve Ozan Beedle’ın Hikâyeleri kitapları yeni tasarımlı baskıları ile Yapı Kredi Yayınları etiketiyle tekrar bizlerle!

Harry Potter kitaplarını ne kadar seviyorsak, en az onlar kadar sevdiğimiz ama bir türlü yeni baskılarına kavuşamadığımız 3 kitap daha var. Bunlar, Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar, Çağlar Boyu Quidditch ve Ozan Beedle’ın Hikâyeleri. Uzun süredir okurlarımızın da merakla beklediği ve bizleri soru yağmuruna tuttuğu bu yeni baskılar nihayet ön siparişe çıktı! Üstelik yeni tasarımlı sert kapaklarıyla birlikte!

Ayrıca bununla da bitmiyor, Fantastik Canavarlar kitabı genişletilmiş bir baskıyla geliyor. Ünlü Büyüzoolog Newt Scamander’ın 1920’de New York’ta Uluslararası Büyücülük Sırları Tüzüğü’nün ciddi şekilde ihlaline ilişkin meydana gelen olaylara ışık tutan ön sözünü içeriyor. Ayrıca daha önce hiçbir kitapta yer almayan Kuzey Amerika kıtasına özgü altı yeni canavar tasviri de karşımıza çıkan yenilikler arasında.

Hatırlarsanız 2016’nın Ekim ayında bu yeni kapaklı orijinal baskıların çıkacağı haberini sizlere sunmuştuk. Jonny Duddle tarafından hazırlanan ve alıştığımız o klasik kapaklardan daha renkli ve canlı duran tasarımlarda bu sefer diğerlerinin aksine J.K. Rowling adı da geçiyor. Zaten benzer biçimde hazırlanan kapaklarla ilgili bir önceki haberimizde detayları vermiştik.

Uzun süredir kitaplığına bu eserleri katmak isteyen okurlarımız artık beklemek zorunda kalmayacak. Öyleyse gelin 3 kitabın yeni baskılarının tanıtım bültenlerine birlikte göz atalım:

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu ders kitaplarından “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” ilk kez yayımlanmasından itibaren büyücüler dünyasının sihirli yaratıklarını tanımak için olmazsa olmaz rehberlerden biri oldu.

Bu yeni genişletilmiş baskı ünlü Büyüzoolog Newt Scamander’ın 1920’de New York’ta Uluslararası Büyücülük Sırları Tüzüğü’nün ciddi şekilde ihlaline ilişkin meydana gelen olaylara ışık tutacak önsözünü içeriyor, üstelik daha önce hiçbir kitapta yer almayan Kuzey Amerika kıtasına özgü altı yeni canavarla birlikte.

“Bu kitabın satışından elde edilecek kazanç Comic Relief’e ve J.K. Rowling’in uluslararası hayır kurumu Lumos’a gidecek, bu da bir büyücünün gücünün çok ötesinde bir sihir yapacakları anlamına geliyor. Bu, elinizi cebinize atmak için yeterli bir neden değilse, tek dileğim, bir gün bir Mantikor’un saldırısına uğradığınızda yoldan geçen büyücülerin sizden daha hayırseverce davranmasıdır.” – Albus Dumbledore

“Bir Fantastik Canavarlar kitabı olmaksızın, hiçbir büyücü evi, tam bir büyücü evi sayılmaz.” – Albus Dumbledore

Çağlar Boyu Quidditch

Hogwarts Kütüphanesi’nin en çok okunan kitaplarından biri olan “Çağlar Boyu Quidditch” asil Quidditch sporunun ortaçağdan günümüze tarihi, kuralları, ihlal edilen kuralları, ünlü takımlarıyla ilgili bilmek isteyebileceğiniz her şeyi içeriyor.

Saygın Quidditch yazarı Kennilworthy Whisp’in kaleminden nesillerdir dünyanın her yerinden birçok büyücü ve Muggle ailenin severek takip ettiği bu eşsiz sporla ilgili ilginç gerçekler, en çok yapılan fauller, sürat süpürgesinin gelişimi üzerine herkesin kitaplığına mutlaka eklemesi gereken bir eser.

“Şimdiye kadar kendinize Altın Snitch’in nereden geldiğini ya da Wigtown Wanderers’ın cübbelerinde niye kasap satırı resmi olduğunu sorduysanız, size “Çağlar Boyu Quidditch” gerekiyor demektir. Bu kitabın satışından elde edilecek kazanç Comic Relief’e gidecek, onlar da paranızı hayatları iyileştirmek için kullanmaya devam edecekler – ki bu 1921’de Roderick Plumpton’ın Altın Snitch’i üç buçuk saniyede yakalamasından da daha önemli ve şaşırtıcı bir iş.” – Albus Dumbledore

ÇAĞLAR BOYU QUIDDITCH’E ÖVGÜLER

“Her iddiasına varım ki bu kitap çok satanlar arasına girecek. Ee, hadi, iddiaya giriyor muyuz?”  Ludovic Bagman, İngiltere Milli Takımı ve Wimbourne Wasps Vurucusu

“Whisp baştan sona keyif veren bir kitap yazmış; Quidditch hayranlarının bu kitabı hem bilgilendirici hem de eğlendirici bulacağı kesin.”  “Hangi Süpürge?”nin Editörü

“Daha beterini de okudum.”  Rita Skeeter, “Gelecek Postası”

Ozan Beedle’ın Hikâyeleri

Sihir ve kurnazlıkla dolu büyüleyici beş masaldan oluşanOzan Beedle’ın Hikâyeleri” yüzyıllardır büyücü evlerinde uyumadan önce sevilerek okunuyor.

15. yüzyılda parşömene ilk kez aktarıldığından beri cadılar ve büyücüler tarafından ilgi görmeye devam eden muzırlık ve sihirle dolu bu hikâyeler her yaştan Harry Potter hayranları ve Muggle’lar için de mükemmel. Profesör Albus Dumbledore’un muzip ve zekice yorumlarının eşlik ettiği (Hogwarts Müdiresi Profesör McGonagall’ın izniyle) beş büyüleyici masaldan oluşan bu kitaba Tomislav Tomic’in çizimleri eşlik ediyor.

OZAN BEEDLE’A ÖVGÜLER
“Muggle’ların Hans Christian Andersen’i varsa, büyücüler dünyasının da bir ahlakçı, büyücü ve müthiş hoşgörülü olan Beedle’ı vardır.” Sunday Times

“Yazarın her zamanki kendinden emin aklı ve kurnazlığıyla yazdığı bu beş büyüleyici masal hem çocuklar hem anne babalar için derslerle dolu.” Sunday Express

“Harry Potter meraklılarının iyi anlayacağı, dipnotlarla tamamlanmış, cezbedici ve karmaşık bir şaka.” – Observer

“Hikâyeler özgün, çeşitli, muzip ve akıllıca… tam bir öykü şöleni.” – Books for Keeps

Sevin Okyay, Kutlukhan Kutlu ve Gül Sarıoğlu’nun çevirilerini üstlendiği kitapların yeni baskı editörlüğünü de Hazel Bilgen üstleniyor.

Yeni baskıları alacaklara şimdiden sihirli okumalar diliyoruz!

Forumdan Cevaplar!