Netflix Abonelerine Üzücü Haber: Harry Potter Filmleri Platformdan Ayrılıyor

Harry Potter Filmleri Netflix’ten Ayrılıyor

Netflix aboneleri için üzücü bir haber geldi. Harry Potter filmleri dijital yayın servisinden 1 Haziran 2022 tarihi itibarıyla ayrılacak.

Harry Potter filmleri Netflix’ten ayrılıyor. Filmleri dijital yayın platformundan son kez izlemek isteyenler elini çabuk tutsun…

Uzun süredir ülkemizde hizmet veren dijital yayın devi Netflix, özellikle Harry Potter filmlerinin tamamını yayınlaması ile Potterhead’leri uzun süredir mutlu ediyor. Hem Türkçe dublajlı, hem altyazılı seçenekler ile abonelerine dilediği anda filmleri izleme fırsatı sunan yayın servisi, aynı zamanda Fantastik Canavarlar serisinin de ilk iki filmini içeriyor.

Serinin ilk filmi olan Felsefe Taşı, yurt dışında Kasım 2001’de, ülkemizde ise Şubat 2002’de vizyona girmişti. Hemen ardından gelen Sırlar Odası Kasım 2002’de, Azkaban Tutsağı Ağustos 2004’te, Ateş Kadehi Kasım 2005’te, Zümrüdüanka Yoldaşlığı Temmuz 2007’de, Melez Prens Temmuz 2009’da, Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 Kasım 2010’da ve son olarak ise Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 Temmuz 2011’de gösterime girmişti. Böylece J.K. Rowling’in kaleme aldığı yedi kitaplık seri, sekiz film ile tamamlanmıştı. 2016’da Türkiye’de yayın hayatına başlayan Netflix de, tüm filmleri 1 Haziran 2019 yılında kütüphanesine ekleyerek Potterhead’leri büyücülük dünyasına davet etmişti. O zamandan beri filmler yayın platformu bünyesinde aralıksız olarak paylaşılıyor ve şimdiye dek milyonlarca izlenme aldı. Ancak görünen o ki, yolun sonu geldi…

Harry Potter Filmleri 1 Haziran 2022’de Netflix’ten Ayrılacak: Yeni Platform HBO Max Olabilir

Harry Potter Filmleri Netflix Ayrılıyor

Aboneler, filmleri izlemek istediklerinde künye bilgilerinde karşılarında “Netflix’te izlemek için son gün: 31 Mayıs” ibaresini görüyorlar. Bu da filmlerin, bu ay sonunda kaldırılacağını gösteriyor. Aynı zamanda 2016 çıkışlı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? ile 2018 çıkışlı Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filmleri de bu tarihte dijital yayın servisinden ayrılmış olacak. Harry Potter filmleri bir süre öncesine kadar başka bir dijital yayın platformu olan BluTV’de de yayınlanıyordu. Ancak oradan da kaldırıldılar.

Yıl sonuna doğru HBO Max’in Türkiye’ye geleceği biliniyor. Haliyle hem Harry Potter hem de Fantastik Canavarlar filmlerinin Warner Bros.’un dijital yayın servisi olan HBO Max’te olacağı tahmin ediliyor.

Sizler Netflix’e abone misiniz? Harry Potter filmlerinin platformdan ayrılıyor olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!
3 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir