Harry Potter’ın Evinde Konaklamaya Ne Dersiniz?

Harry Potter

İngiltere’nin Lavenham kasabasında yer alan bu yapı, Harry Potter filmlerinde Godric’s Hollow’daki Potter Ailesi’nin evi olarak kullanılıyordu. Bina, hayranlarına pansiyon olarak konaklama hizmeti vermeye başladı!

Harry Potter filmlerinin çekildiği mekânlar, Potterheadler’de her zaman ayrı bir yer tutar. King’s Cross olsun, Hogwarts Şatosu’nun çekildiği katedraller olsun; tüm bu meskenler Potter hayranlarının yakından takip ettiği yerler arasındadır.

Şimdiyse filmde Harry Potter’ın doğduğu ev olarak karşımıza çıkan, Godric’s Hollow‘daki ev Airbnb adlı çevrimiçi kiralık ev sitesi üzerinden hayranların ilgisine açıldı.

Böylece, Harry Potter hayranları belki Hogwarts mektubuna kavuşamayacak, ancak Harry’nin doğduğu çocukluk evinde konaklamak; onlar için oldukça özel bir deneyim olacak.

Filmlerde evi Lord Voldemort’un Harry’yi öldürme teşebbüsü sırasında ve yıllar sonra, Harry’nin Lily ve James Potter’ın kasabasına döndüğü vakitlerde görme fırsatımız olmuştu. İşte o ev, artık kiralanabilir vaziyette!

Ev, İngiltere’nin Suffolk Bölgesindeki Lavenham Kasabasında Yer Alıyor

İngiltere’nin Suffolkt bölgesinde bulunan Lavenham kasabasında hayranları bekleyen ev, filmden önce de kendi çapında meşhur bir konakmış. De Vere Houese olarak anılan yapı, 5 yıldızlı ve ödüllü bir pansiyon.

Harry Potter

Şahsa özel yatak odası, oturma odasının ortak banyo ve avluyla kesiştiği evde; gecelik konaklama ücreti ise pek de uçuk değil. Öyle ki çift kişi, böyle bir pansiyonda geceliği 110 sterline (yaklaşık 814 TL) mal oluyor. Evin şu anki mevcut değeri ise 950,000 sterlin (yaklaşık 7 milyon TL)

Levanham kasabası, Airbnb’deki ilana göre Britanya’nın en güzel Ortaçağ kasabası olarak anılıyor.

Kasabada ayrıca sanat galerisi, restoranlar, Ortaçağ kilisesi, el sanatları ve antika dükkanları, müzeler ve tenis kortları gibi sayısız harika mevcut.

Harry Potter

De Vere Houese‘un şimdiye kadar kendisinde konaklayan pek çok ziyaretçiden 5 yıldız almayı başardığını söyleyelim. Bu özel pansiyona talep oldukça yüksek. Öyle ki binada yalnızca geçen hafta toplam 825 konuk misafir edildi.

Görünen o ki eve gösterilen haklı ilgi giderek artacak.

Peki siz bu evde konaklamayı düşler miydiniz? Gelecekte böyle bir planınız var mı? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

* * *

* Dumbledore’un Hikâyesi, Peter Pan’dan Esinlenilmiş Olabilir mi?

* Anahtarların Bekçisi Hagrid Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!