Harry Potter Heykeli Londra’da Hayranları Bekliyor

Harry Potter Heykeli Londra

Harry Potter heykeli Londra bulunan Leicester Meydanı’nda sergilenmeye başladı. Heykelde Nimbus 2000 süpürgesi üzerindeki Harry’nin ilk Quidditch maçı canlandırılıyor.

Mary Poppins, Wonder Woman, Batman, Bugs Bunny, Laurel & Hardy, Paddington ve Mr. Bean gibi birçok ünlü karakterin heykelini barındıran Londra, Leicester Meydanı’ndaki karakter cümbüşüne Daniel Radcliff’ın ilk filmdeki Quiddich sahnesinin bir canlandırması olan heykeli de dahil etti.

Süpürgesinin üstünde süzülen 11 yaşındaki minik Harry Potter heykelinin yer aldığı bu meydan, 2001 yılında Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ön gösterimine de ev sahipliği yapmıştı.

Heykelin sunumunu sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yapan Alex Zane, 28 Eylül tarihinde gerçekleşen açılışta şu sözleri dile getirdi:

“Harry Potter, dünyanın dört bir yanında birçok hayranın neşe kaynağı oldu ve birçok insan da Harry’yle birlikte büyüdü. Bu yüzden, burada, serinin son ön gösteriminin sunuculuğunu yapma şerefine eriştiğim Leicester Meydanı’nda hak ettiği yerini alması harika bir şey. “Meydan’da Sahneler” serisinde yer almayı daha fazla hak eden başka bir sahne daha düşünemiyorum.”

Harry Potter Heykeli Londra

Yeni Harry Potter Heykeli, Çağlar Boyu Quidditch Kitabının İllüstrasyonlu Baskısını da Müjdeledi

Harry’nin bu heykeli, aynı zamanda yakın zamanda çıkacak olan Çağlar Boyu Quidditch’in illüstrasyonlu baskısını da kutlar nitelikte sunuldu. Çizimlerini Emily Gravett’in yaptığı bu baskıda, ilk kitaba dair yeni çizimler de yer alacak.

Meydan’da Sahneler serisi, Leicester Meydanı’nın kalbinde Temmuz 2023’e kadar yer alacak. Yani imkânı olanlar için ziyaret etmeye bol bol vakit var. Fakat canlısını göremeyecek hayranlar için serginin bu Harry Potter kısmı, yine Alex Zane tarafından sunulan otuz dakikalık sesli tura eklendi. Çeşitli video platformlarından ulaşılabilen bu turda, video klipleri ve meydanda yer alan diğer filmler hakkında da bilgiler yer alıyor. Daha fazla detay için buraya tıklayabilirsiniz.

Harry Potter Heykeli Londra

Peki siz heykelin tasarımını nasıl buldunuz? Böyle bir çalışmanın ülkemizde de yapılmasını ister miydiniz? Konuya dair görüşlerinizi bizimle paylaşmayı ve yorumlarda sohbete dahil olmayı unutmayın!

* * *

* J.K. Rowling, Harry Potter’ı Yazmaya Başladığı Dönemdeki Karanlıktan Bahsetti

Kaynak: Wizarding World

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir