Harry Potter Kitapları ‘Şeytani Ruhları Çağırma Riski’ Nedeniyle Yasaklandı

Harry Potter

J.K. Rowling’in Harry Potter serisi dünya genelinde milyonlarca insanın hayal gücüne sonsuz katkılar sağlarken bazı tatsız konuların da öznesi olmayı sürdürüyor. Potter filmlerinin ve kitaplarının yasaklanması/toplatılması artık alıştığımız bir haber türü. Yine benzer bir gelişmeyle karşınızdayız.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu bölgesinde yer alan Tennessee eyaletinde bir Katolik okulu Harry Potter kitaplarını kütüphanesinden kaldırma kararı aldı.

Kararın gerekçesi ise hayli komik: Potter kitaplarının ’gerçek’ büyü içerdiği iddiası.

ABD’nin Tennesse eyaletinin başkenti olan Nashville şehrindeki St. Edward Katolik Okulu, J.K. Rowling’in meşhur fantastik macerası Harry Potter serisinin kitaplarını kütüphanesinden toplattı.

Okulun papazının Harry Potter romanlarında yer alan büyü tasvirlerini onaylamadığını belirtmesi üzerine alınan karar kamuoyunda büyük tepki topladı.

Harry Potter

Papaz ise tüm tepkileri kulak arkası ederek yazarın tarif ettiği büyü ve lanetlerin gerçek olduğu ve okunduğunda “şeytani ruhları çağırma riski” barındığı uyarısında bulunarak vazifesini(?) yapmayı sürdürdü.

Alınan bu şaşırtıcı karar Nashville’deki St. Edward Katolik Okulu öğrencilerinin ailelerine birer e-posta ile açıklandı.

Açıklamada, genç bir büyücünün Hogwarts’taki kariyerini ve Lord Voldemort’la karanlık güçlere karşı savaşını anlatan 7 kitaplık masalı yasaklamadan önce ABD ve Vatikan’daki şeytan çıkarıcılara danıştığını belirtti.

Gönderilen karar metninde şöyle denildi:

“Bu kitaplar büyüyü hem iyi hem de kötü biçimde sunuyor; bu doğru değil ama aslında zekice bir aldatmaca. Kitaplarda kullanılan lanetler ve büyüler gerçek lanetler ve büyüler. Bir insan tarafından okunduğunda şeytani ruhları metni okuyan kişinin varlığına çağırma riski barındırıyor.”

İnsan aklıyla alay eden bu açıklamalar dünya çapındaki Potter hayranlarını oldukça sinirlendirdi.

St. Edward Katolik Okulu’nun aldığı karar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

* * *

* Serinin Tamamını Okuduktan Sonra Aşırı Mantıklı Gelen 22 Potter Detayı

* Alan Rickman’ın Anısına TV’de Gösterilen Melez Prens’e Komik Sansür!

* Harry Potter Kitapları “Şeytan İşi” Oldukları İçin Bir Kilisede Yakıldı

* Ailelerin Çocuklarına Ozan Beedle’ı Okumaları İçin 7 Neden

* Yeni Bir Harry Potter Hayran Hikâyesi: “Karanlık Prens”

Kaynak: Ntv

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!