Warner Bros. Bir “Harry Potter” Oyununun Daha Fişini Çekti

Harry Potter: Magic Awakened Oyununa Elveda: Kapatılıyor

Harry Potter: Magic Awakened oyunu beklenen ilgiyi göremedi. Henüz bir yılını doldurmadan Amerika ve Avrupa dahil birçok bölgede kapatılıyor.

Harry Potter: Magic Awakened oyunu istediği ilgiyi göremedi. Ücretsiz şekilde sunulan oyun birçok bölgede tarihe karışıyor.

Warner Bros., popüler Harry Potter evreninde geçen bir oyunun daha fişini çekme kararı aldı. Harry Potter: Magic Awakened adlı ücretsiz mobil ve PC oyunu, uluslararası piyasaya çıkışının üzerinden henüz bir yıl geçmeden Amerika, Avrupa ve Okyanusya bölgelerinde kapatılacağını duyurdu.

Zen Studio tarafından geliştirilen ve NetEase’in bir yan kuruluşu olan Harry Potter: Magic Awakened, kart toplama ve RPG öğelerini birleştiren bir oyun olarak 2021 yılında Çin ve Tayvan’da piyasaya sürülmüştü. Oyunun uluslararası versiyonu ise Haziran 2023’te Android ve iOS platformlarında yayınlandı. PC versiyonu ise sadece Asya bölgesinde erişilebilir durumdaydı.

Harry Potter: Magic Awakened Oyununa Elveda: Kapatılıyor

Warner Bros. Games tarafından yapılan açıklamaya göre, oyunun Amerika, Avrupa ve Okyanusya sunucuları 29 Ekim 2024 tarihinde kapatılacak. Bu kararın ardından, oyun 26 Ağustos 2024 tarihinde App Store ve Google Play Store’dan kaldırıldı. Oyunu hâlihazırda indirmiş olan kullanıcılar, sunucuların kapanacağı tarihe kadar oynamaya devam edebilecekler.

Harry Potter: Magic Awakened Oyunu Uzak Doğu’da Erişilebilir Olmaya Devam Edecek

Oyunun Asya bölgesindeki varlığı ise devam edecek. Çin anakarası, Hong Kong, Makao ve Tayvan’ın yanı sıra diğer bazı Asya ve MENA bölgelerinde oyun erişilebilir olmaya devam edecek. Ancak bu durum batılı oyuncular için pek bir çözüm sunmuyor. Çünkü farklı hesap sistemleri nedeniyle, oyuncuların ilerlemeleri ve satın aldıkları öğeler NetEase sunucularına aktarılamıyor.

Bu gelişme Warner Bros.’un Harry Potter markasıyla ilgili son dönemdeki karışık performansını gözler önüne seriyor. Şirket 2024 yılının başlarında Hogwarts Legacy oyununun “dünya çapında yılın en çok satan oyunu” olduğunu duyurmuştu. Ancak daha sonra Suicide Squad: Kill the Justice League’in başarısızlığının ardından, mobil ve çok platformlu ücretsiz oyunlara odaklanma kararı almıştı.

Harry Potter: Magic Awakened Oyunu Kapatılıyor

Bu gelişme Harry Potter hayranları için üzücü bir haber olsa da, yakın gelecekte yeni Harry Potter oyunları da yolda. 3 Eylül’de çıkması beklenen Harry Potter: Quidditch Champions bunlardan biri. Ayrıca, Avalanche Software’in Hogwarts Legacy’nin devam oyunu üzerinde çalıştığına dair söylentiler de dolaşıyor.

Harry Potter: Magic Awakened’ı hiç oynamış mıydınız? Sizce de kapatılma kararı doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünde paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz. Ayrıca Harry Potter temalı bir forum arayışındaysanız da buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

Kaynak: PC Gamer

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir