“Hogwarts Legacy 2” Oyunu ‘Live Service’ Olabilir

Hogwarts Legacy 2Hogwarts Legacy 2 - Live Service Oyunu

Hogwarts Legacy 2 hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmasa da yeni oyunun live service modelinde geliştirilebileceği öne sürüldü.

Potterhead’lerin uzun yıllardır özlemini çektiği “açık dünya Harry Potter oyunu” Hogwarts Legacy geçen yıl oyuncularla buluşmuş ve çokça sevilmişti. Felsefe Taşı’nda yaşanan olaylardan yaklaşık 100 sene öncesinde geçen macera, oyunculara Hogwarts’ı ve çevresindeki araziyi özgürce deneyimleme fırsatı sunmuştu.

Yayınlandıktan sadece iki hafta sonra 12 milyon satışa ulaşan oyun; 2023’ün sonunda 22 milyon satışa ulaşmayı bildi. Yapımcı firmanın bu satıştan elde ettiği gelir ise 1 milyar doları aşmış durumda.

Hâl böyle olunca da devam oyunu kaçınılmaz oldu. Hogwarts Legacy 2 için şimdilik resmi bir açıklama yapılmasa da çalışmalara çoktan başlandığına dair bazı haberler zaman zaman gündeme düşüyor.

Hogwarts Legacy 2 - Live Service Oyun

Ancak Warner Bros. Gaming Başkanı JB Perrette’nin son açıklamaları, Potterhead’leri üzebilecek cinsten. Bir Morgan Stanley etkinliğinde açıklamalarda bulunan JB Perrette ileriye dönük stratejileri hakkında konuştu.

WB Games Strateji Değiştiriyor: “Hogwarts Legacy” 2 Oyunu Live Service mi Olacak?

Bir yıl içinde 22 milyon kopya satarak senelik satışta Call of Duty gibi kült bir markayı geride bırakan Hogwarts Legacy; şirketin yöneticileri için hâlâ yeterince “garanti değil”. Perrette yaptığı değerlendirmede tek seferlik oyun satışının “değişken bir pazar” ifadesine yer verdi.

Live service oyunlar, genellikle ücretsiz ve mobil formatta oluyor. Sürekli geliştirilen ve yeni içerik alan live service oyunlarda şirketler oyunculardan oyun içi mikro satın almalar talep ediyor. World of Warcraft, PUBG ve Apex Legends bu türün önde gelen oyunları arasında.

Dolayısıyla Hogwarts Legacy 2 için de böyle bir formatın tercih edilme ihtimali birçok hayranı tereddüde sürüklemiş durumda. Warner Bros. Games’in bu yıl yayınlanan son live service oyunu Suicide Squad: Kill The Justice League; oyunculardan ciddi anlamda olumsuz eleştiri almıştı.

Hogwarts Legacy Satış Rakamları

Jerrette yeni Harry Potter oyunu için şunları kaydediyor:

“Tek seferlik bir konsol oyunu piyasaya sürmek yerine, örneğin Hogwarts Legacy veya Harry Potter temalı, insanların bu dünyada sürekli olarak yaşayabilecekleri, çalışabilecekleri, inşa edebilecekleri ve oynayabilecekleri bir live service oyunu geliştirebiliriz.”

Perrette daha sonra “oyun dünyasının zaman içinde nasıl gelişeceği konusunda hiçbir fikri olmadığını” da sözlerine ekliyor.

Öfkeli Oyuncular İmza Kampanyası Başlattı

Son dönemlerde birbiri ardına çıkan başarısız live service oyunların ardından, Potterhead’ler olası Hogwarts Legacy 2 oyununun da bu hezimete uğramaması için Change.org sitesinde imza kampanyası başlatmış durumda.

İlk 10 saatinde 1.700 imzayı geçen kampanya Harry Potter hayranları arasında hızla yayılmaya devam ediyor.

Hogwarts Legacy İncelemesi

Yeni Harry Potter oyununun ne zaman ve hangi formatta çıkacağı şu an için bilinmiyor. İlk Hogwarts Legacy oyunu için sitemizde yayınlanan inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Siz Hogwarts Legacy 2 ya da başka bir Harry Potter oyunu için live service formatını destekliyor musunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarları Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Forbes

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir