“Harry Potter ve Ateş Kadehi” İki Film Olarak Planlanmıştı (Ama Sonra Vazgeçildi!)

Harry Potter ve Ateş Kadehi İki Film Olarak Planlanmıştı

Öğrenince “Ne?!” diyeceğiniz o haberi sizlerle paylaşmanın zamanı geldi. Harry Potter ve Ateş Kadehi filmi aslında iki bölüm halinde planlanmış ancak sonrasında bu fikirden vazgeçilmişti…

Harry Potter evreni, dünya çapında milyonlarca hayranı olan büyülü bir serüvendir. Her bir filmi izleyicileri büyü dünyasına bir adım daha yaklaştırır. Ancak, bu dünyayı sevenlerin bilmediği şaşırtıcı bir gerçek var: Serinin dördüncü filmi Harry Potter ve Ateş Kadehi, aslında iki bölüm olarak planlanmıştı!

Serinin en önemli ve karanlık dönüm noktalarından biri olan Harry Potter ve Ateş Kadehi, J.K. Rowling’in kitap serisinin dördüncü kitabından uyarlandı. Filmde Harry’nin büyücüler dünyasındaki tehlikelerle yüzleşmesi ve Üçbüyücü Turnuvası‘na katılması anlatılıyor. Ancak hayranlar arasında bu film, bazen hikâyenin derinliğini tam olarak yansıtamayan sahne kesintileri ve bazı karakterlerin gelişimlerinin eksik anlatılması nedeniyle en zayıf halka olarak görülüyor. Bu durum filme yön veren Mike Newell’in kitabı okumamış olması ve serinin önceki filmlerini izlememiş olmasıyla daha da tartışmalı hale gelmişti.

Harry Potter ve Ateş Kadehi İki Film Olarak Planlanmıştı

Harry Potter ve Ateş Kadehi: İki Film Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

Harry Potter serisinin sadık hayranları, Harry Potter ve Ateş Kadehi‘nin iki film olarak planlandığını duyduklarında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Senarist Steve Kloves, bu fikrin kısa bir süre için masaya geldiğini ama sonunda vazgeçildiğini itiraf etti. Kloves, “Ateş Kadehi’ni iki film olarak çekmeyi kısa bir süre düşündük” diyerek, bu fikrin neden uygulamaya geçmediğini de anlattı. Ekip, bu fikrin getireceği zorluklar nedeniyle projeden vazgeçti.

Hayranlar arasında bu kararın ardından farklı tepkiler oluştu. Bazıları Mike Newell’ın yönetmen olarak seçilmesini ve kitapların ruhuna sadık kalmamayı eleştirirken, diğerleri filmi ikiye bölmenin de hikâyeyi kurtaramayacağını düşündü. Bir Reddit kullanıcısı, “Newell kötü bir yönetmendi, filmi ikiye bölmek bile onu kurtaramazdı,” diyerek, yönetmenin ejderha sahnesini genişletmek ve ormanı yakmasını istemesini eleştirdi.

"Harry Potter ve Ateş Kadehi" İki Film Olarak Planlanmıştı (Ama Sonra Vazgeçildi!)

Bir diğer hayran, “Evet, bence hepsi (dördüncü filmden itibaren) iki film olmalıydı. Ancak bunu bekletmeden, iki film arka arkaya çıkararak yapmalılardı. Uzun filmler olsun, tıpkı Yüzüklerin Efendisi gibi” diyerek, serinin diğer filmlerinin de uzun metrajlı veya iki parça olarak çekilmesi gerektiğini savundu. Aslında bu ve benzeri görüşler, serinin hayranları arasında sıkça dile getirilen bir istek olarak yıllardır öne çıkıyor.

Gelecekte Neler Olacak?

Neyse ki hayranlar HBO‘ya gelecek olan ve her sezon bir kitabın işleneceği büyük bütçeli dizi projesiyle kitapların hakkını verme ihtimali olan yapımları izleme fırsatına erişecek.

Kısa süre önce dizinin başında yer alacak isim de açıklanmış ve yönetmenlerden biri de belli olmuştu. Ayrıca J.K. Rowling’in de dizide son sözü söyleme hakkında sahip olduğu haberi hayranları bir nebze olsa rahatlatıyor.

"Harry Potter ve Ateş Kadehi" İki Film Olarak Planlanmıştı (Ama Sonra Vazgeçildi!)

Yine de dereyi görmeden paçaları sıvamamak ve “Merlin’in sakalı aşkına!” dememek için önce oyuncu seçimlerini ve ilk fragmanı görmek gerekiyor. Bunun için de bir süre daha beklememiz gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Harry Potter ve Ateş Kadehi Uyarlamasında Kitapla Doğrudan Çelişen O Sahne

Sizce Ateş Kadehi iki film halinde yayınlansaydı ortaya daha iyi bir iş çıkar mıydı? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Gaming Bible

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir