Haberler

Warner Bros., Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un Film Uyarlaması için Çalışmalara Başlamış Olabilir

Fantastik Canavarlar serisinin kaderi belirsizliğini korurken, Warner Bros.’un bir Harry Potter ve Lanetli Çocuk filmi planladığı bildirildi.

Warner Bros., bir Harry Potter ve Lanetli Çocuk film uyarlaması üzerinde çalışıyor olabilir. Serinin sekizinci bölümü olarak kabul edilen tiyatro oyunu, J.K. Rowling’in orijinal serisinden ilham alarak Jack Thorne tarafından yazıldı. 2016 yılında başlayan Cursed Child, birçok farklı ülkede gösterime devam etmekle birlikte, aynı yıl içinde tiyatro metninin yer aldığı kitabıyla da hayranlara ulaşmıştı.

Oyun, Harry ve Ginny’nin oğulları Albus Severus’un Hogwarts’ta başını belaya sokmasının ardından pek çok sevilen Harry Potter karakteri ve çocuklarından sahneler barındırıyor. Lanetli Çocuk oyunu, tüm zamanların en yüksek haftalık bilet satış rekorunu kıran, muazzam derecede başarılı bir oyun olmasına rağmen, birçok isim orijinal romanların kurduğu evren ile uyumlu olmadığını düşünüyor. Hatta eleştirmenler bu metne “başarısız bir hayran kurgusu” bile diyorlar.

Lanetli Çocuk için daha önce de film olacağı söylentileri çıkmış ancak bugüne kadar herhangi bir resmi paylaşım yapılmamıştı. Aslında birçok hayran, popüler tiyatro oyununun bir gün sinemalara geleceğinden neredeyse emin olmakla birlikte, halihazırda devam eden ve 5 filmden oluşmanı planlanan Fantastik Canavarlar serisinin bitmeden böyle bir şeyin gelmeyeceğini düşünüyorlardı. Bu da uyarlamanın en azından önümüzdeki 8 veya 10 yıl içerisinde prodüksiyona hazır olmayacağı anlamına geliyordu. Ancak Dumbledore’un Sırları filminin gişede yaşadığı başarısızlık, serinin planlanan son iki filmini de belirsizlikte bırakmış durumda.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Filmi, Fantastik Canavarlar Serisinin Finansal Başarısızlığını Unutturabilir

Grindelwald’ın Suçları’ndan bu yana eleştirilen serinin ne yazık ki uzun süredir beklenen üçüncü macerası da bekleneni veremedi. Warner Bros.’un Discovery ile birleşmesiyle birlikte değişen yönetim kadrosu da, resmi olmamakla birlikte son iki filmi tamamen rafa kaldırmış olabilir. Şimdi ise, gelişi çok daha sonradan beklenen Lanetli Çocuk’a gün yüzü doğmuş gibi gözüküyor.

Puck News tarafından yayınlanan yeni bir haberde, Cursed Child’ın Warner Bros.’un bir parçası olarak sahneden ekrana sıçrayabileceği ifade ediliyor. Rapora göre, Warner Bros.’un başkanı ve CEO’su David Zaslav, Fantastik Canavarlar başarısızlıklarının ortasında devam filmini yeniden düzenleyerek Harry Potter film serisini canlı tutmayı umuyor. Eddie Redmayne liderliğindeki spin-off serisi için uygulamaya konulan beş filmlik plana rağmen, Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları, Büyücülük Dünyası’ndaki en düşük gişe açılışı olarak büyük ölçüde kötü bir performans gösterdi. Bu finansal başarısızlıkların yanı sıra, senaryo konusunda da yöneltilen eleştiriler düşünülünce Zaslav’ın gözünü öncül seriden ziyade sonrasına dikmesi daha mantıklı bir adım olarak gözüküyor.

Orijinal seride yer alan birçok oyuncu, olası bir Lanetli Çocuk filmi için geri dönmeyeceklerini belirtmiş olsalar da, bu fikirler resmi bir açıklama sonrası elbette değişebilir. Aynı zamanda ilk iki Harry Potter filmini yöneten Chris Columbus’un yeni bir film yönetmekle ilgilendiğini söylemesi de, beşinci filmden bu yana tüm seriyi yöneten David Yates’in yerini almasını sağlayabilir.

Siz olası bir Harry Potter ve Lanetli Çocuk filmi konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Cadılar Bayramında doğdum. Harry Potter severim. Teorilerin havada uçuştuğu o eski günleri özlüyorum. Çeşitli dergi ve gazete eklerine eleştiri yazıları kaleme alıyorum. Şimdilerde kurucusu olduğum Kayıp Rıhtım sitesinde Genel Yayın Editörlüğü işine devam etmekteyim.

Yorumlara bak