Harry Potter ve Lanetli Çocuk Sinema Filmi Olacak mı?

harry potter ve lanetli cocuk yeni kadro

Harry Potter serisinin filmleri 2011’de sonlanmasına rağmen Büyü Dünyası hâlâ farklı projelerle gündemde kalmaya devam ediyor. Bunlardan en çok konuşulanı da Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyunu. Peki biz bu oyunu asla film olarak izleyemeyecek miyiz? Nedir son durum?

2011’de Ölüm Yadigârları Bölüm 2’nin yayınlanmasını takiben Pottermore sitesi, Lanetli Çocuk oyunu, Fantastik Canavarlar serisi ve şimdi de mobil oyunlarla hayranlarla bağlar hiç kopartılmıyor. Her ne kadar Potter evrenine dair olabilecek her şeyi öğrenmek istesek de bu duruma bazı istisnalar var. Örneğin Lanetli Çocuk tiyatro oyunu, asıl evrenden bildiğimiz bazı tabuları yıkıyor. Fakat hayran kitlesinin büyük çoğunluğu bu oyunu izleyemedi. Peki dünyanın her yerinden hayranlara erişim sağlamak açısından bu oyun beyaz perdeye uyarlanacak mı? Screenrantın bu soruya verecek bir cevabı var.

J.K. Rowling’e Göre

rowling lanetli cocuk

J.K. Rowling, Harry Potter ve Lanetli Çocuk filminin konusu ne zaman açılsa konuyu bastırdı. Yazara göre, oyunun başlığı Harry Potter adı altındaki son macerayı temsil etmekle kalmıyor, aynı zamanda tiyatro oyunundan ibaret kalacak. Sosyal medyada Warner Bros.’un yeni bir film üzerinde ya da oyun için potansiyel bir üçleme için çalıştıklarına dair defalarca söylentiler dolaştı ancak Rowling ve Warner Bros. böyle bir planlarının olmadığını söylediler.

Stüdyoya Göre

Lanetli Cocuk Press3 ust

Fantastik Canavarlar serisi aslında üçleme şeklinde olacaktı fakat 2016’nın sonlarına doğru seri beş filme çıktı. Harry Potter evreninin film cephesinde ise Warner Bros. Stüdyoları, Fantastik Canavarlar hikaye örgüsüne sadık bir şekilde ev sahipliği yapmaya devam edecek. Fantastik Canavarlar demişken, Gridnelwald’ın Suçları, yoğun eleştiriyle karşılaşmıştı ve gişe geliri Warner Bros.’u hayal kırıklığına uğrattı. Üçüncü filmin çıkış tarihi ise 2021’e ertelendi ancak eğer bu film de beklentileri karşılamazsa, beş filmlik planın tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir.

Daniel Radcliffe’e Göre

Swiss Army Man Daniel Radcliffe

Potter evreniyle Lanetli Çocuk’un oyuncularının birleşme olasılığına gelinirse Daniel Radcliffe, Harry Potter’a geri dönme konusunda kapılarını da tamamen kapatmış değil. ING sitesine verdiği röportajdan bahsetmiştik. Radcliffe orada geri dönmesi istenirse kabul edebileceğini ancak yönetmenlerin kendisini Harry’yi oynamak için davet etmeleri konusunda neden çekinebileceklerini de anladığını söylemişti. Lanetli Çocuk’taki Harry ise 37 yaşında. Yani oyuncunun olası bir Lanetli Çocuk filminde Harry’yi canlandırabilecek yaşa gelmesi için hala birkaç senesi var.

Sonuç olarak gerçekçi konuşmak gerekirse Harry Potter ve Lanetli Çocuk filmi belki bir gün çıkabilir fakat yakın bir tarihte değil. Warner Bros. önceliğini Fantastik Canavarlar serisini bitirmeye verecektir. Ayrıca, tiyatro oyunu hala başarılı bir şekilde seyircilerin önünde oynanmaya devam ediyor ve Daniel Radcliffe de Harry’nin yaşlı halini oynamak için henüz çok genç. Olası bir Lanetli Çocuk filminin çok para getireceği kesin. Tabii Harry’nin çocuklarını odak alan başka yan seriler de olasılıklar dâhilinde. Şimdilik hayranların, olası projelerin bir araya gelmesini beklemeleri gerekecek.

Harry Potter

Peki sizce Lanetli Çocuk hikayesi sinema perdesine taşınmalı mı yoksa Harry Potter evreni böyle sanatın her dalına ulaşmış yapısını korumalı mı? Bu konuda sizlerin düşünceleri neler? Yorumlar kısmına bekleriz!


* Harry Potter ve Lanetli Çocuk Hikâyesinin Tamamı

Forumdan Cevaplar!