Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları Filmi Serinin En Kötü Açılışını Yaptı

Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları Gişe

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları gişede kötü başladı. Yeni Büyücülük Dünyası filmi, serinin en zayıf açılışını yaptı. Fantastic Beasts serisinin üçüncü filmi ilk hafta sonunu 43 milyon dolar ile kapattı.

Türkiye’de 15 Nisan 2022 tarihinde vizyona giren Harry Potter dünyasının yeni filmi Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları, ilk haftasında serinin en kötü açılış yapan filmi oldu.

43 milyon dolarlık açılış, yine de ABD gişesinde bir numarada. Ancak serinin ilk iki filmine bakıldığında bu sayı bir hayli zayıf görünüyor. 2016’da vizyona giren Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? açılışı 74 milyon dolar ile yapmıştı. 2018’de yayınlanan ikinci film Grindelwald’ın Suçları ise çıtayı biraz daha aşağı düşürmüş ve 62 milyon dolarlık bir açılış yapmıştı. İzleyicilerle yeni buluşan üçüncü film ise 43 milyon dolar ile serinin en kötü başlangıcını yapmış oldu.

Oyuncu kadrosunda Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen ile birlikte Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, Katherine Waterston, Callum Turner, Fiona Glascott, Victoria Yeates, Jessica Williams, Richard Coyle, Poppy Corby-Tuech ve Valeria Pachner gibi isimler yer alıyor.

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları Filmi Açılış Haftasında Gişede Sınıfta Kaldı

İlk iki filme kıyasla daha olumlu eleştiriler alan Dumbledore’un Sırları, bu pozitif havayı gişe hasılatına yansıtamamış gibi görünüyor.

ABD gişesinde hafta sonu Dumbledore’un Sırları’nın ardından gelen ikinci film 30 milyon dolar ile Kirpi Sonic 2 oldu. Onu Sandra Bullock, Daniel Radcliffe ve Brad Pitt’in de oynadığı The Lost City 6.5 milyon dolar ile takip etti.

Öte yandan 8 Harry Potter filmi dünya çapı gişesinde toplam 7,7 milyar dolarlık hasılat elde etmişti.

Yeni Harry Potter Filmi Sansür Çin

Toplamda 5 filmden oluşacağı açıklanan Fantastik Canavarlar serisi, bu kötü açılışın ardından yoluna nasıl devam edecek merak konusu. Warner Bros.-Discovery birleşmesinin ardından değişen yönetimin süreci nasıl değerlendireceği henüz bilinmiyor.

Fantastik Canavarlar Serisinin Akıbeti Ne Olacak?

İkinci filmin olumsuz eleştiriler alması, serinin sadık hayranlarını Potter dünyasına mesafeli bir konuma getirmişti. Senaryo ekibine Rowling’e destek çıkması adına Harry Potter filmlerinin senaristi Steve Kloves da dahil edilmişti. Sonrasında J.K. Rowling’in transfobik olarak yorumlanan bazı hayranları, serinin yaratıcısını kamuoyu gözünde zor bir konuma sokmuştu. Yapımda Gellert Grindelwald’ı canlandıran Johnny Depp’in seriden ayrılmak zorunda kalması, Ezra Miller’ın disiplinsiz davranışları derken Büyücülük Dünyası markası zor günlerden geçti.

Siz bu kötü açılışı neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Deadline

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir