“Harry Potter”a da Ev Sahipliği Yapan Warner Bros. Stüdyosunda Yangın Çıktı

Warner Bros Studyo Yangin

Ünlü film şirketi Warner Bros.‘un İngiltere’de bulunan ve başta Harry Potter olmak üzere The Dark Knight, Fantastic Beasts, Wonder Woman, Pokemon: Detective Pikachu gibi filmler için de kullandığı ses stüdyosunda yangın çıktı.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın dışında kalan Leavesden stüdyolarında geçtiğimiz çarşamba günü yangın çıktı. “Warner Bros. Studio Tour – The Making of Harry Potter” adlı, turistlerin gezebileceği yeni bölümü de içeren ses çekimlerinin yapıldığı stüdyo yangından zarar gördü. Alevler neyse ki stüdyonun tamamına yayılmadı.

8 Harry Potter filminin yanında bu stüdyonun kullanıldığı bazı filmler şöyle: Fantastik Canavarlar filmleri, The Dark Knight, Wonder Woman, Pokemon: Detective Pikachu ve Spider-Man: Far From Home. Ayrıca HBO’nun uzay komedisi Avenue 5 de şu sıralar burada çekiliyor.

Leavesden’dan yapılan açıklamada “İtfaiye şefi, Avenue 5’in prodüksiyon aşamasında kullanılan ses stüdyolarımızdan birinde meydana gelen yangının tamamen söndürüldüğünü onayladı” denildi. Ayrıca Studio Tour bölümünün etkilenmediği ve tüm prodüksiyon işlemlerinin de devam edebileceği belirtildi.

Harry Potter

Veep’in yaratıcısı Armando Iannucci şöyle konuştu:

“Tüm Avenue 5 ekibi adına, tüm gece boyunca herkesi ve her şeyi güvende tutmak için yorulmaksızın çalışan itfaiyecilere teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir setti ancak herkesin güvende olması daha önemli.”

Warner Bros., Leavesden’ı 2012 yılında satın aldığında “70 yıldır Birleşik Krallık’ta inşa edilen stüdyolar arasında türünün tek örneği” olacağının sözünü vermişti. Ayrıca film yapımı konusunda ülkeyi ileri aşamalara taşıyacağı da iddia edilmişti. Bu stüdyo, Birleşik Krallık’taki özel ana uzun metrajlı film yapım aşaması alanının üçte birinden fazlasının geleceğini güvence altına alıyor.

Londra’dan son haberler böyleydi. Warner Bros.‘a ve sinema emekçilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Herkesin güvende olmasına çok sevindik.

Kaynak: Webtekno


* J.K. Rowling İmzalı 4 Yeni Potter Kitabı Geliyor!

* Yeni Bir Harry Potter Hayran Hikâyesi: “Karanlık Prens”

* Harry Potter Dizisi mi Geliyor? J.K. Rowling İddiaları Yanıtladı

* J.K. Rowling’den Kısa Öykü: Bir Sirius Black ve James Potter Macerası