Pokemon GO Benzeri Oyun “Harry Potter: Wizards Unite” Hakkında Her Şey

Niantic ve WB Games, hepimizin sabırsızlıkla beklediği, Büyücü Dünyası’nı tamamıyla yeni bir boyuta taşıyacak olan, artırılmış gerçeklik mobil oyunu Harry Potter: Wizards Unite hakkında bazı muhteşem bilgiler açıkladı. Pottermore’un derlediği bu heyecan verici bilgileri bizler de sizin için çevirdik. Oyundan harika videolar da haberimizde!

Portkey Games’in yeni büyük ürünü

Warner Bros. Interactive Entertaintment’ın oyun markası olan Portkey Games’in ikinci büyük ürünü olarak sunulan Wizards Unite sayesinde, tamamında J.K. Rowling’in orijinal serisinden ilham alınan Büyücü Dünyası maceralarının bir parçası olacağımız düşünülüyor.

Genel hikaye nasıl? Büyücü dünyası karakterlerini ve yaratıklarını kurtarmaya yardım etmek ve daha pek çok şey…

Sürpriz! Artık Gizlilik Yasası Kuvvetleri için çalışıyorsun! Bu organizasyon, Sihir Bakanlığı ve Uluslasarası Büyücüler Konfederasyonu tarafından, “Musibet”i incelemek ve zaptetmek için kurulmuştur.

Bilinmeyen güçler (ki bunlar “Musibet” olarak bilinir), yapay dokular, yaratıklar, insanlar ve hatta büyücü dünyasına ait anılar (diğer bir deyişle “Bulunabilirler”) bu günümüz Muggle realitesinde ortaya çıkacağa benziyor, ve görünen o ki iş tüm cadılar ve büyücülerin birleşip hepsini kurtarmasına ve her şeyi doğru yerine yerleştirmesine bağlı olacak. Ah, küçük bir not: bu cadı ve büyücülere sen de dahilsin.

Örneğin, dükkanlar arasında dolanır, kendi işine bakarken, bir anda yerde sihirli bir İz belirip sana bir Bulunabilir’in ortaya çıktığını gösterebilir! Bu İzin içine girmek de seni, Musibet tarafından kaotik, Şaşırtma büyüsü ile alıkonulmuş Hipogrif Şahgaga gibi bir yaratıkla karşılaştırabilir.

Buradaki görevin bu sorunu çözmek ve Bulunabilir Şahgaga’yı doğru yerine götürmek. Ki o, sana tanıdık gelecek pek çok yüzden sadece biri olacak.

Wizards Unite etrafındaki gerçekliği dönüştürecek

Tamam da Şahgaga’yı nasıl göreceğiz? Her gün bir Hipogrif ile karşılaşmıyoruz. Pekala, Wizards Unite’in bir mobil arttırılmış gerçeklik oyunu olduğunu zaten biliyorduk, ancak artık detayları hakkında biraz daha bilgi sahibiyiz.

Kendine ait en iyi cadı ya da büyücü profilini belirleyip yeni bir avatar oluşturmalısın (atkı, şapka ya da Luna Lovegood gözlükleri gibi büyücü aksesuarları ile arttırılmış gerçekliği tamamlanmalı) ve selfie modunda okul binanı ve asanı (çekirdeği, ağaç türü, uzunluğu, esnekliği) belirleyerek bir Bakanlık ID’si oluşturmalısın. Hepsini tamamlayıp resmiyet kazandırdığında, etrafın büyücü dünyasının sade zevklerini yansıtacak şekilde değişecek.

Bu oyun ile 360 derecelik gerçek bir dünya keşfi imkanı sağlanacağından telefonun sayesinde gerçekte etrafında olan şeyler ile telefonun arttırılmış gerçeklik teknolojisi sana sihirli bir harita sunacak. Sıradan Muggle binaları kalelere, hanlara, seralara ve daha pek çok şeye dönüşecek… Böylece, leziz yiyecekler, ya da iksir malzemeleri gibi şeyleri toplama ve gelecek olan Büyücü Düellolarına hazırlanma imkanı bulacaksın. Bu kısım için daha sonra detaylı bilgi gelecek. Ve elbette, tüm bunlar olup biterken, Şaşırtma büyülerine üstün gelebilmek için bir asaya da ihtiyaç duyacaksın.

Aman, sihirli izlere dikkat

Çıkacak oyunun ateşli taraftarları Wizards Unite sosyal medya kanallarının pek çok “İz” videosu yayınladığını hatırlayacaktır; başa çıkılmaz Burnuk, ya da yaramaz bir Nimbus 2000 süpürgesi bunlardan sadece bir kaçı.

Bu İzler aslında Bulunabilirleri keşfetmemizi sağlayacak tetikleyiciler. Bir kez bulman gereken şey ile karşılaştığında (örneğin bu Quidditch maçının ortasında düşmüş ve az sonra Ruh Emici öpücüğü almak üzere olan bir Harry Potter olabilir), telefonundaki bir oyuğu takip edip Şaşırtma büyülerinden kaçınmalısın. Bu görevi tamamladığında, Harry büyücü dünyasındaki yerine dönmüş olacak.

Ayrıca büyücü dünyasından bir uzmanlık alanı da seçmelisin

Gizlilik Yasası Kuvvetleri acemi üyesi de olsan, günlük hayat için de bir mesleğin olması gerekiyor.

Bizim üç favorimizden birini seçebilirsin: Seherbaz, Büyüzoolog ya da Profesör. Seçtiğin meslek ise bir cadı ya da büyücü olarak sahip olduğun özellik ve yetenekleri şekillendiriyor.

Birlikte çalışmayı sağlıyor

Aslında bu oyunu arkadaşlarla (ya da sokakta karşılaştığın ve birden en yakın arkadaşın haline gelen diğer oyuncularla) oynamak en iyisi çünkü yolculuğun ilerleyen kısımlarında çoklu oyunculu düellolar da geliyor.

Kale denen yerleri ziyaret ettiğinde, bazı arttırılmış gerçeklik düello karşılaşmalarında yer almakla görevlendirileceksin. Örneğin, belki de Cornwall cinperilerini haklaman gereken oldukça ciddi bir krizle karşı karşıya kalabilirsin. Bu tipleri hafife alan Profesör Lockhart’a ne olduğunu hepimiz hatırlıyoruz.

Şunu unutma ki, diğer büyücülük mesleklerinden insanlarla birlikte çalışmak sana daha çok yol kat ettirir-ve hatta nadir içeriklerin de kilidini açmanı sağlar.

Ve bu yapman gereken pek çok şeyden biri…

En önemli görevin Muggle dünyasındaki her şeyi yerli yerine oturtmak  olsa da bu yolculukta müfredat dışı bazı küçük görevlerin de olmayacak değil. Çevrende noktalanmış şekilde, toplanmak üzere bekleyen pek çok farklı türde sihirli nesne bulabilirsin-ki bunlar iksir yapmana neden olacak mini-oyunlar için oldukça işe yarar.

Oyun şampiyonları açık hava egzersizi yapar ve nerede olduğunu sihirli olarak değiştirecekler

Değişen dış ortam şartları oyununu şekillendirecek ve bulacağın objeleri değiştirecek. Hava koşulları, coğrafi konum, doğal fenomenler, günün hangi saatinde olduğunuz, hatta ayın evresi bile etrafında ortaya çıkacak olan iksir malzemelerinin sayısını ve cinsini değiştirecektir, bu nedenle de standart yürüyüşlerin dışında daha sihirli yürüyüşler planlamaya şimdiden başlamalısın.

Doğru malzemeleri topla ki kendi uydurmasyonunu karıştırabilesin ki bu da bir gün Cornwal Cinperi ile karşılaşır ve birazcık sağlık yenilemesine ihtiyaç duyarsan, iyi bir şey olur.

Bunların hepsi senin için gerçekten yeterli değilse…

Anahtarları keşfetmek tüm bu macerayı bambaşka bir noktaya taşıyacak. Bilinen en ikonik formunda (bir çizme!) sunulmuş ya da Anahtar Bavul’un kilidini açtığında bir Anahtar ortaya çıkmış olabilir-bu noktada telefonun sana telefondan gidilen yepyeni bir dünyaya sanal gerçeklik tadında bir kapı açacak. Burada, bazı tanıdık Büyücü Dünyası konumlarıyla ilgili yanılgıya düşebilirsin.

Ve bu oyun gerçekten de sonsuza kadar sürebilir

Toplanmış olduğumuza göre, son derece bağımlılık yaratan bir deneyim ile karşı karşıyayız gibi duruyor. Kabul edelim ki, Muggle dünyası biraz sıkıcı. Ancak Wizards Unite sayesinde, tam da telefon ekranlarımızda yepyeni bir dünya bizleri bekliyor olacak.

Musibet’in gizemlerinin yalnızca başlangıç olduğunu bilmek son derece heyecan verici. Neden büyücü dünyası favorilerimiz yerlerinde değil? Neden buradalar? Ve başka ne gibi sihirli talihsizlikler bizleri bekliyor olabilir? Tam olarak neler olduğunu anlayabilmek için bazı tanıdık yüzlere rastlamaya ve tamamıyla yeni cadı ve büyücülerle tanışmaya hazır olun, esrarengiz yeni karakterler bu dev gizem içerisinde kilit rol oynayabilir. Oyun yapımcıları, bu oyunda gerçeği keşfetmenin “derin, yıllar sürecek bir  hikaye”ye sahip olduğu konusunda söz verdiler. Ki bizler buna çoktan hazırız.

Şimdiden yeni yürüyüş ayakkabısı almamızda fayda olabilir.

Bu yeni detaylar sayesinde heyecan doruk noktaya ulaşmış durumda. Pokemon Go ile hayatımıza giren ve oyun dünyasına yeni bir bakış açısı getiren arttırılmış gerçeklik kurgusunu Muggle dünyasında, iksir malzemeleri peşinde koşup, fantastik canavarlar kovalamak için tecrübe etmeyi hangi Potterhead istemez ki?

Forumdan Cevaplar!