Harry Potter: Wizards Unite Oyunu Pokémon GO Geliştiricisi Tarafından Sonlandırılıyor

Harry Potter: Wizards Unite Oyunu Kapanıyor

Pokémon GO geliştiricisi Niantic, Harry Potter: Wizards Unite adlı mobil oyunun Ocak 2022’de resmi olarak kapatılacağını duyurdu.

Mobil oyun Harry Potter: Wizards Unite, Pokémon GO’nun yapımcısı olarak bilinen geliştiricisi Niantic tarafından resmi olarak kapatılıyor. 2019 yılında çıkan Wizarding World oyunu, Pokémon GO ile aynı popülerliği yakalayamadı. Oyun ilk çıktığı lansmanındaki indirme sayıları Niantic için iyi gibi gözükse de, geçen süreç boyunca oyuna olan ilgi her geçen gün düştü.

Harry Potter: Wizards Unite, gerçek dünyayı AR teknolojisi ile büyülü bir dünyaya dönüştüren bir mobil oyun olarak çıkış yaptı. İlk videoları 2016’da gözüken oyun, Harry Potter ve Fantastik Canavarlar serisi boyunca görülen birçok ilgi çekici noktalarla, günlük konumlara ve alanlara yeni bir büyülü dönüş sağlıyor. Kullanıcılar oyunda büyülerin kilitlerini açabiliyor, iksirler hazırlayabiliyor, Dumbledore’un Ofisi ve Hagrid’in Kulübesi gibi serinin ünlü mekânlarını ziyaret edebiliyor. Ayrıca efsanevi canavarlar ve tanıdık Büyücü Dünyası yüzleriyle karşılaşabiliyorlar. Anlayacağınız mobil Harry Potter oyunu başarı için tüm malzemeleri içeriyor. Ancak görünüşe göre Pokémon GO’nun başarısını yakalamaktan da öte serinin okurlarını ve izleyicileri de yakalayamadı. Bu da oyunun sonunu getirdi.

Harry Potter: Wizards Unite resmi web sitesinde Niantic tarafından yapılan açıklamada, oyunun 31 Ocak 2022’de kapatılacağını ve uygulamanın 6 Aralık 2021’de App Store, Google Play ve Galaxy Store’dan kaldırılacağını duyuruldu. Bununla birlikte sunucular da tamamen kapatılacak. Yani halihazırda telefonunda oyunu yüklemiş olanlar da oyuna erişemeyecek.

Harry Potter: Wizards Unite Oyuncuları Niantic’i Eleştiri Yağmuruna Tuttu

Harry Potter: Wizards Unite Oyunu Kapanıyor

Yapılan açıklamada oyunun sonuna doğru oyuncuların Bellatrix Ölümcül Düşmanlar Etkinliği ve Hortkuluk Avı Bölüm 2 dahil olmak üzere yeni etkinliklerle Harry ve Hermione’nin kötülüklere bir son vermesine yardımcı olabilecekler. Oyunun finaliyle ilgili daha fazla ayrıntı web sitesinde yer alıyor.

Pek tabii oyuna desteğinin sona ermesi, Wizards Unite hayranları için tartışmalı bir karar oldu ve birçok kişi bu duyuruyu sosyal medyada eleştirdi. Yapılan kapatma duyurusuna yanıt olarak, oyunu düzenli oynayanlar hayal kırıklıklarını dile getirdi. Daha da önemlisi ilk çıkış yaptığı günden bu yana oyun içi satın alımlara yatırım yapanlar da kendilerini zor durumda hissediyorlar. Ne yazık ki web sitesinde yer alan bilgiye göre yasal olarak gerekli olmadıkça geri ödeme yapılmayacağı belirtiliyor. Ancak Niantic, oyuncuların kalan oyun içi Altınlarını kapanıştan önce harcamaları için yeni oyun değişiklikleri vaat ediyor.

Ülkemizde hiçbir zaman aktif olmayan Wizards Unite macerası da böylece son buluyor. Sizler oyunu deneyimleme fırsatı bulmuş muydunuz? Kapanacak olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Screen Rant

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir