Harry Potter Yönetmeni Chris Columbus’tan Heyecanlandıran Çıkış

Chris Columbus Harry Potter

İlk iki Harry Potter filminin yönetmenliğini yapmış olan Chris Columbus, hayranları heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. Büyülü dünyayı ilk defa beyaz perdeye taşıyan isim Lanetli Çocuk tiyatro oyununu da aynı oyuncularla ekranlara taşımak istediğini söyledi.

Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint, Altın Üçlü’ye son kez hayat verdiğinden bu yana on yıllık bir süre geçti. Ancak şimdi Felsefe Taşı ve Sırlar Odası’nın yönetmeni Chris Columbus son bir macera için bu ekibi yeniden bir araya getirmek istiyor.

Chris Columbus Variety’ye verdiği röportajda, serinin son kitabının 19 yıl sonrasında geçen ve 2016’da çıkan tiyatro oyunu Lanetli Çocuk’un film uyarlaması üzerine çalışmak istediğini söyledi.

“Lanetli Çocuk’u yönetmek isterim. Harika bir oyun ve bizim çocuklar da tam eski rollerini oynayacak yaştalar. Bu da benim küçük bir hayalim.”

Radcliffe, Watson ve Grint 30’lu yaşlarının başında, bu da onları Lanetli Çocuk hikâyesi için yeniden Harry, Ron ve Hermione’yi sinemada canlandırabilecekleri yaşlarda yapıyor. Lanetli Çocuk, Harry ve Draco Malfoy’un çocuklarına odaklanırken, orijinal karakterlere yardımcı karakterler olarak hikâyede yer veriliyor. Oyun, 2018’de çıkışını yaptığında rekor kırarak, Broadway’de büyük bir başarı elde etti.

Columbus 2001 çıkışlı Felsefe Taşı’nı ve 2002 çıkışlı devam filmi Sırlar Odası’nı yönetmişti. Kendisinden sonra Akademi ödüllü Alfonso Cuarón Azkaban Tutsağı’nı yönetmiş, Columbus ise yapımcı olarak çalışmıştı. Ateş Kadehi‘ni yöneten Mike Newell sonrasında serinin kalan son dört filminde ve ilk iki Fantastik Canavarlar filminde yönetmen koltuğuna David Yates oturmuştu. Yates aynı zamanda Nisan 2022’de vizyona girecek Fantastik Canavarlar 3: Dumbledore’un Sırları’nın da yönetmenliğini yapıyor.

Chris Columbus, Harry Potter Yönetmenliği için Spider-Man Serisinden Vazgeçti

Harry Potter
Chris Columbus geçenlerde verdiği başka bir röportajında ise Harry Potter hayranlarını hem mutlu edecek hem de gururlandıracak ifadelerde bulundu. Serinin ilk iki filminin yönetmeni, Harry Potter filmini yönetmesi teklifi geldiğinde, aynı zamanlarda Örümcek Adam filmini yönetmek için de teklif aldığını ancak Harry Potter’ı seçtiği için hiçbir zaman pişmanlık duymadığını belirtti.

Kariyerine 80’li yılların ortasında senarist olarak başlayan Columbus, Gremlinler ve Define Avcıları (1985) gibi popüler filmlerin senaryolarını kaleme aldı. İlk kez Bebek Bakıcısının Maceraları (1987) filminde ise yönetmen koltuğuna oturdu. Ardından daha seçkin filmlere geçiş yaptı ve 2000’li yıllara kadar Evde Tek Başına serisi ile Müthiş Dadı gibi klasiklerin yönetmenliğini üstlendi.

Robin Williams’la yeniden bir araya geldiği 1999 çıkışlı Robot Adam filmiyle büyük bir başarı elde eden Columbus’un önünde kritik bir seçim anı vardı: Kendisine Harry Potter ve Felsefe Taşı ile Spider-Man’i yönetme şansı sunuldu. Ancak bilindiği üzere Örümcek Adam filmlerini Sam Raimi yönetti. Columbus buna dair düşüncelerini şu şekilde açıklıyor:

“Evet, Örümcek Adam için teklif almadan bir gün önce Harry Potter için aldım. Kararımı verdikten sonra galiba birisi benim için ‘Çıldırmış mı? Kim Örümcek Adam’ı yönetme fırsatını geri teper ki?’ demişti. Bir yanım aynısını düşünüyordu, çünkü tüm hayatım boyunca böyle bir şeyi yapmanın hayalini kurmuştum. Ama iyi ki Harry Potter’ı seçmişim. Bu kararımdan memnunum.”

Columbus’un bu iki konuyla ilgili görüşleri Harry Potter hayranlarını oldukça heyecanlandıracağa benziyor. Harry Potter evreninin görsel olarak hayata geçirilmesine katkı sağlayan ve devam filmlerinde gelen birçok unsurun öncüsü olan Chris Columbus’un açıklamalarını siz nasıl buldunuz? Peki olası bir Lanetli Çocuk filminde, siz de aynı Altın Üçlü’yü beyaz perdede bir arada görmek ister misiniz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: IGN

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir