Harry Potter’ın Nadir Bir Kopyası Çalındı!

55 yaşındaki Rudolf Schönegger, Londra’daki bir kitapçıda 1.675 euro değerindeki imzalı baskıyı başka bir kitap ile değiştirdi(!)

Şimdiye kadar Harry Potter ile ilgili pek çok haber derledik, ancak bu kez çok farklı bir haberi sizlerle buluşturmak istedik. The Guardianın haberine göre Harry Potter adı bu kez bir hırsızlık olayı ile anılmış. Bir kitap ve nadide eser koleksiyoncusu olduğu söylenen kişi, dudak uçuklatan değerdeki imzalı bir kopyayı çalmış. Gelin haberin detaylarına birlikte bakalım.

İtalyan bir kitapçı, Londra’nın merkezindeki bir kitapçıdan Harry Potter’ın ilk baskısının J.K. Rowling tarafından imzalı bir kopyasını çalmaktan suçlu bulundu.

Yılbaşı arifesinde, 55 yaşındaki Rudolf Schönegger, Piccadilly’deki Hatchards adlı dükkânda bulunan “Harry Potter ve Ateş Kadehi” kitabının 1.675 euro değerindeki imzalı versiyonunu Angus Wilson adlı yazarın “Late Call” (Geç Çağrı) adlı kitabıyla değiştirdi.

Kitapçıdaki kapalı devre kamera görüntülerinde, çalışanlardan birinin arkası dönükken kasa arkasında duran bu nadir Harry Potter kopyasını Wilson’ın kitabıyla değiştirmesinden dakikalar önce kitapları gözden geçirdiği görünüyor. Öncesinde kitap, üzerinde fiyatını gösteren bir etiket ile sergilenmekteydi.

Düzenli olarak o bölgedeki kitapçıları ziyaret ettiği ortaya çıkan koleksiyoncu ve nadir eserler satıcısının, Harry Potter hırsızlığından yalnızca üç saat sonra Fortnum & Mason’daki bir portatif mağazadan da hırsızlık yaptığı belirlendi.

Kendisi aynı zamanda Noel’den hemen önceki Salı günü, Ernest Hemingway’in 700 euro değerindeki Yaşlı Adam ve Deniz adlı eserini ve William Golding’in Pinti Martin adlı eserinin 150 euro değerindeki çalınmış olan ilk kopyasını satmaktan suçlu bulunmuştu. İki satışı da Noel’den önce gerçekleştirmişti.

Hatchards ikinci el kitapçısının müdürü Helen Mills, mahkemede şöyle dedi:

“Zemin kattaki kasaya gittim ve müşterilere hizmet etmeye başladım. Kuyruk azalıp ortalık sakinleştiğinde bir meslektaşım aşağı inmişti, bana dedi ki: ‘Ah, Harry Potter’ı mı sattın?’ 1.675 euro değerindeki Harry Potter ve Ateş Kadehi kitabının ilk baskısı satıştaydı ve tüm çalışanlar bunu bilirdi-bu kitabın satılması büyük bir olay olurdu.

Kitabı nadide yapan J.K. Rowling tarafından imzalanmış olmasıydı, çünkü kendisi çok fazla kitap imzalamıyor. Onu kasanın arkasında tutardık, bu nedenle arkamı dönüp baktım ve kitap orada değildi -yerinde başka bir kitap vardı.”

Güvenlik personeli çağırıldı ve dükkânın kamera görüntüleri zanlının öğleden sonra saat ikide kitabı sorduğunu ve sonrada değiş tokuşu yaptığını gösterdi. Kitap henüz ortaya çıkmadı.

Schönegger, 3 Nisan tarihinde Westminster Sulh ve Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Bu koleksiyon sevdası oldukça pahalıya patlamış bir kişisel zevk gibi duruyor. Siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Forumdan Cevaplar!