Harry Potter Oyuncusu Helen McCrory 52 Yaşında Aramızdan Ayrıldı

Helen McCrory ölüm

Harry Potter filmlerinde karşımıza Narcissa Malfoy rolü ile çıkan Helen McCrory, 52 yaşında aramızdan ayrıldı. Ünlü oyuncu uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Potterhead’lerin özellikle Narcissa Malfoy karakteri ile tanıdığı İngiliz oyuncu, son dönemlerde BBC’nin Peaky Blinders dizisinde canlandırdığı Polly Gray karakteriyle de oldukça öne çıkmayı başarmıştı.

McCroy’un ölüm haberini, eşi Damian Lewis Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Damian Lewis şu açıklamada bulundu:

“Kansere karşı verdiği kahramanca mücadelenin ardından, güzel ve güçlü kadın olan Helen McCrory’nin, arkadaşları ve ailesinin sevgi dolu eşliğiyle birlikte evinde huzur içinde öldüğünü, kırık bir kalpl ile duyuruyorum. Korkusuzca öldü. Onu seviyoruz ve onu tanıdığımız için ne kadar da şanslı olduğumuzun farkındayız. Öyle ışıl ışıl ki… Şimdi göğe yükseldi. Şimdi git Küçük Olan, teşekkür ederim.”

Büyücülük Dünyası’nın Narcissa Malfoy’u Helen McCrory Yaşamını Yitirdi

1968 yılında Londra’da dünyaya gelen McCrory, BAFTA dahil birçok önemli ödülün sahibi. Büyücülük Dünyası’nda canlandırdığı Narcissa Malfoy karakterinin yanı sıra The Count of Monte Cristo’da Valentina Villefort, The Queen’de Cherie Blair, Penny Dreadful’da Madame Kali, Hugo’da Mama Jeanne, Skyfall’da Clair Dowar MP’yi, Peaky Blinders’ta Polly Gray ve son olarak His Dark Materials’ta Stelmaria gibi önemli rollerle karşımıza çıktı.

helen mccrory peaky blinders

Oyunculuk kariyerine ilk olarak tiyatro dünyasında başlayan aktris, kısa zamanda pek çok yapımda görev aldı. Harry Potter filmleri ile tanışması ise ilk olarak 2009 yılında altıncı macera olan Melez Prens (Half-Blood Prince) ile oldu. Wizarding World yapımını 2010 ve 2011 yıllarında Ölüm Yadigârları (the Deathly Hallows) Bölüm 1 ve Bölüm 2 takip etti.

Kendisi seride iyi ve kötü arasında seçim yapmak zorunda kalan, Draco Malfoy’un annesine hayat vermişti.

Potter filmlerinden sonra Martin Scorsese gibi bir yönetmenle çalışma fırsatı buldu. James Bond filmi Skyfall’da görev aldı. Penny Dreadful, Peaky Blinders ve His Dark Materials gibi popüler dizilerde izleyici ile buluştu.

Ünlü oyuncu genç sayılabilecek yaşta, 16 Nisan 2021 tarihinde henüz 52 yaşında aramızdan ayrıldı.

Lumos!

Oyuncu hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

20 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir