Harry Potter Oyunu “Hogwarts Legacy”den Rekor Kazanç: 1 Milyar Doları Aştı

Hogwarts Legacy Satış Rakamları

Hogwarts Legacy rüzgârları esmeye devam ediyor. Beklenen Harry Potter oyunu, başarılı çıkış sürecinin ardından 1 milyar dolarlık gelir barajını aşmayı bildi.

Harry Potter dünyasının en yeni oyunu dillerden düşmemeye devam ediyor. PS4 ve Xbox One sürümleri de çıkan oyunun yakında Switch üzerinden de oyuncularla buluşacağı belirtiliyor.

Harry Potter ve Felsefe Taşı‘ndaki maceradan yaklaşık 100 yıl önce, 1890 yılında geçen yapım oyunculara açık dünya bir Hogwarts deneyimini sunuyor.

7 Şubat 2023 tarihinde piyasaya sürülen oyun, yayınlandıktan yalnızca 13 gün sonra 12 milyon satışla 850 milyon dolar getirmeyi başarmıştı. Aradan geçen üç ayın ardından oyunun satışları 15 milyonu buldu. Yapımcı firmanın oyundan kazandığı miktar ise 1 milyar doları aştı.

Hogwarts Legacy Satış Rakamları ile Yüzleri Güldürüyor

Oyunun yeni platformlara çıktıkça satış rakamındaki artışın da ciddi şekilde yükseleceği düşünülüyor. Warner Bros. Discovery’nin yeni CEO’su David Zaslav yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hogwarts Legacy bugüne dek parekende satıştan 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti ve dünya çapında 15 milyondan fazla kopya sattı. Oyun PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında da piyasaya sürülüyor.”

Hogwarts Legacy Satış Rakamı

Açıklanan bu satış rakamlarıyla birlikte Hogwarts Legacy; Warner Bros.’un 1 milyar dolar barajını geçen beşinci oyunu oldu. Daha önce bu seviyeye çıkan yapımlar LEGO, DC, Mortal Kombat ve Game of Thrones markalarına ait olmuştu

Temmuz 2023 tarihinde Switch versiyonuyla da oyuncuların karşısına çıkacak yapımın yükselen grafiğini sürdürmesi bekleniyor. Şirketten JB Perette, yaptığı açıklamada Switch için şöyle konuştu:

“Switch’i çok daha büyük bir tabana ve hayran kitlesine sahip bir mecra olarak görüyoruz.”

Japonya’da oldukça popüler bir marka olan Harry Potter, Nintendo’nun desteğiyle daha geniş bir oyuncu kitlesine ulaşabilir.

Hogwars Legacy Dizi Harry Potter

Geçen günlerde çıkan Zelda: Tears of the Kingdom ile rekabet edeceği tahmin edilen Harry Potter oyunu, birçoklarına göre 2023’ün favorileri arasında yer alıyor. J.K. Rowling’in son dönemde aldığı tepkilere rağmen yeni Harry Potter oyununun satışı ciddi şekilde etkilenmemiş görünüyor.

Detaylı Hogwarts Legacy inceleme yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte, Harry Potter dünyasında geçen Quidditch Champions oyununun da yolda olduğunu hatırlatalım.

Siz Hogwarts Legacy oynamış mıydınız? Satış rakamlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı sakın unutmayın!

Kaynak: IGN

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir